Početkom jeseni, odmah po okončanju radnje romana Utvara, jedan penzionisani policajac strada u šumi nadomak Osla od povreda nanetih tvrdim predmetom na mestu zločina koji je svojevremeno istraživao, ali nije uspeo da rasvetli. Policija ne uspeva da uhvati počinioca zbog odsustva bilo kakvih forenzičkih dokaza. S dolaskom zime, radnik na održavanju žičare koja je nekad ranije bila poprište svirepog silovanja i ubistva, pronalazi unakaženo telo drugog policajca, takođe saradnika na istrazi. Tragova je i dalje malo, ali novoimenovani direktor policije u Oslu Mikael Belman formira veliku istražnu grupu ne bi li sprečio dalja stradanja svojih podređenih i pružio javnosti sliku da ulaže sve resurse u rešavanje tih, očigledno povezanih zločina. Kako protiču nedelje i meseci bez rezultata, a u strepnji od narednih zločina, načelnik Odeljenja za krvne delikte Gunar Hagen odlučuje da, uprkos Belmanovom protivljenju, formira mali, specijalni istražni tim koji treba da pronađe trag bilo u novim zločinima, bilo u starim na čijem su poprištu ovi izvršeni. U njega dovodi istražitelje sa iskustvom u rasvetljavanju serijskih zločina: forenzičare Beatu Len i Bjerna Holma, Katrinu Brat – manično-depresivnu inspektorku iz Bergena, koja rukuje tajnim oružjem za otkrivanje svačijih elektronskih tragova na internetu, kao i Stolea Aunea, psihologa specijalizovanog za profilisanje serijskih ubica. Da li oni mogu uhvatiti ubicu i sprečiti da strada još njihovih kolega bez onog koji ih je i nehotice uvek držao na okupu i usmeravao ka uspešnom rasvetljavanju zločina – Harija Hulea.

Istovremeno, policija po Hagenovom nalogu nadzire bolničku sobu jednog anonimnog pacijenta u komi, čije zdravstveno stanje brine direktora policije, a i gradsku sekretarku Isabelu Skejen, koja ga je postavila na tu funkciju. Kada jednog dana dođe vest o njegovom postepenom buđenju, ona brzo stiže na više adresa i nailazi na različite, hitre reakcije zainteresovanih strana na različitim, ali mahom visokim položajima u policijskoj i gradskoj hijerarhiji.

Ovo je novi, deseti po redu roman iz serijala o Hariju Huleu.

Ovu knjigu kao i ostale naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca Delfi u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Terazijama 38, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), Stanoja Glavaša 1, u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i kod Starog Merkatora u Bulevaru Mihajla Pupina 181, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, knjižari u TC Aviv Park Zvezdara, u novootvorenom hotelu Meriot u Vase Čarapića 2-4, kao i u knjižarama u Pančevu, Novom Sadu, Kruševcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Užicu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Zrenjaninu, Gornjem Milanovcu, Vršcu, Podgorici, Banja Luci, Tuzli, Sarajevu. Sve knjige su dostupne i on-line na adresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige @ dominomagazin. com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime