lg

Pedeset šupa sive se prodaje bolje nego original

Parodija postala bestseler

Erotska knjiga koja se dešava u baštenskim šupama ne zvuči baš kao bestseler. Ali kada je to inteligentna parodija na roman o kome se ove godine najviše pričalo onda je to recept za uspeh. “Pedeset šupa sive” (Fifty Sheds of Grey), satira na temu “Pedeset nijansi sive” je prevazišla original po prodaji poslednjih nedelja. To je jedna od desetine satira objavljenih nakon uspeha trilogije “Pedeset nijansi sive.”
 
Pisac pod pseudonimom Kolin Trevor Grej, priča priču o muškarcu srednjih godina koji je “ubačen u zabranjeni svet zadovoljstva i bola nakon što je njegova žena pročitala "Pedeset nijansi sive". Gospodin Grej koji opisuje sebe kao “strastvenog baštovana i amatera i vlasnika šupa koji je lečio svoje sledbenike slikama seksi šupa.” Većina tema je iz hortikulture, ali mnoge nude urnebesne slike svakodnevnog života.
 
On se nalazi u procepu između revnosti svoje supruge koja želi da probaju nove stvari i “ljubavi između muškarca i njegovog bilja.” Nakon što je sakupio 90 000 pratilaca zahvaljujući svakodnevnim tvitovima gospodin Grej odlučuje da objavi knjigu o svojim najsmešnijim doživljajima. Najprodavanija parodija ikada je dakle knjiga gospodina Derbija: "Pedeset šupa sive: Parodija: Erotika za ne previše modernog muškarca."
 
“Moja žena još uvek ne zna da sam napisao knjigu ,” kaže on. “Nadam se da neće saznati, da budem iskren jer sadrži detalje intimne prošlosti, uključujući i moje gubljenje nevinosti sa starijom ženom – otišao sam u njenu kolibu kao dečak i izašao kao muškarac.”
 
Originalna knjiga gospođe Džejms, “Pedeset nijansi sive” opisuje ljubavnu aferu između naivne Anastasije Stil i biznismena Kristijana Greja je prodat u desetinama miliona kopija širom sveta.
 
Ostale parodije:

“Pedeset sramota Erl Greja” (Fifty Shames of Earl Grey): Mladi arogantni tajkun Earl Grey zavodi Anu Stil svojim zgodnim izgledom i velikim bankovnim računom. Ali da li je ona sposobna da prebrodi njegovih 50 blamova, uključujući vođenje ljubavi sa vezivanjem lisicama i kupovinu u neluksuznim marketima?

“Pedeset nijansi moče” (Fifty Shades of Gravy): Kada Vanesa Biskvitus pohađa časove kuvanja sa renomiranim šefom kuhinje Grejem, ona shvata da je on divan, briljantan i zastrašujuć. Grej, koji ne uspeva da odoli toj ropskoj privrženesti koju gaji prema njemu, priznaje da je želi, ali pod svojim uslovima: prekriven – močom!
 
"Pedeset nijansi đubreta" (Fifty Shades of Garbage): Marša i Džo su se našli u sred manije za Pedeset nijansi koja je zavela srednju klasu. Dok Marša proždire romane, Džo ih prezire dok tajno sluša audioknjige na putovanjima.
 
"Pedeset nijansi gospodina Darsija" (Fifty Shades of Mr Darcy): Erotski zaokret u klasiku Džejn Ostin, “Gordost i predrasude”.
 
"Pedeset nijansi slanine" (Fifty shades of Bacon): Ne baš senzualni roman, ali knjiga sa receptima koja je zasnovana na divnim jelima sa slaninom.
 
Photo: Flickr
 

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *