Vulkan izdavaštvo je ove jeseni odlučilo da obraduje sve zaljubljenike u trilere. Od Mikaela Jorta i Hansa Rosenfelta stiže švedska i svetska književna senzacija Žrtve koje dajemo, a od jednog od najuspešnijih savremenih nemačkih autora Sebastijana Ficeka roman Igra žmurke.

Ukoliko ste opčinjeni nordijskim noarom, Žrtve koje dajemo pružiće vam iskustvo čitanja u stilu Laša Keplera. Neverovatno inteligentan, ciničan i arogantan, kriminalistički profajler Sebastijan Bergman suočen je s najtežom odlukom, a na vama je da otkrijete da li će učiniti pravu stvar. Pomiren s idejom da su njegovi dani u Riksmordu prošlost, Bergman se posvetio držanju predavanja i pisanju knjiga. Jedina iz bivšeg tima s kojom se povremeno čuje jeste Ursula, a s rođenom ćerkom izgubio je svaki kontakt.

Bergman se vraća na zadatak kada umre jedna od žrtava ozloglašenog silovatelja, kojeg policija mesecima ne može da uhvati. Netrpeljivosti i nesuglasice koje je imao sa svojim timom moraće da ostavi po strani kako bi zločinca priveo pravdi.

„Napetost od prve stranice, zaplet prepun iznenađenja i sjajni likovi.“ – Neue Presse

Autorski dvojac poznat je i po pisanju scenarija za najpopularnije serije švedskog noara. Jort je bio koscenarista serije Volander, a Rosenfelt je poznat kao tvorac nagrađivane serije Most. Takođe, inspirisani likom Sebastijana Bergmana, kreirali su istoimenu seriju, koja je emitovana od 2010. do 2013. godine.

Roman Igra žmurke dolazi iz pera Sebastijana Ficeka, koji je svojim romanom Terapija s prvog mesta nemačkih top-lista uspeo da svrgne Da Vinčijev kod.

Ubica igra najstariju dečju igru – žmurke. Ali, igrana po njegovim pravilima, ona vodi pravo u smrt. Scenario je uvek isti: ženski leš ostavljen sa štopericom koja otkucava, stegnutom u mrtvačkoj šaci. Zbog morbidne sklonosti da svojim žrtvama vadi oči, ubica je poznat kao Kolekcionar očiju. Jedini koji ga može nadmudriti i zaustaviti u njegovim zločinačkim namerama jeste penzionisani policajac Aleksander Zorbah. On je nakon posebno teškog slučaja promenio profesiju i postao novinar crne hronike, a u svom istraživanju ispratio je sva ubistva koja je Kolekcionar počinio. Stvari se menjaju kada pored jednog leša pronađu Zorbahov novčanik. Kolekcionar želi da Zorbah igra njegovu igru, a on, da bi odbranio svoj ugled i spasao nevine žrtve, otpočinje napetu „igru žmurke“ s opasnim ubicom.

„Veličanstveno. Briljantno. Knjiga zbog koje će vam se jeza spuštati niz kičmu.“ – The Times

Priče o genijalnim istražiteljima i njihovoj hrabroj borbi za pravdu možete pronaći na sajtu vulkani.rs i u svim knjižarama Vulkan.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime