U romanu „Prevršena mera“ Džejmsa Patersona, najpopularnijeg pisca trilera na svetu, detektiv Aleks Kros udružuje snage sa svojom ženom kako bi pobedili opasnog kriminalca.

Život u Vašingtonu nikad nije bio opasniji. Kad se u tihoj noći na auto-putu prolome pucnji, jedan čovek strada. Iako se to u početku čini kao napad besnog vozača, izgleda da se ipak radi o nečem zlokobnijem. Samo što je počeo da postavlja pitanja, Aleksa hitno odlazi na drugi kraj grada gde se odigralo drugo ubistva. Samo što je sad u pitanju neko blizak: njegov bivši šef i voljeni mentor njegove žene Bri.

Ubica je na slobodi, spisak osumnjičenih je podugačak, grad je u panici, a policiju pritisnutu sa svih strana niko ne predvodi… a onda će Bri postati šef. Dok se Bri muči da što pre uđe u posao i reši dva slučaja koja privlače ogromnu pažnju, novo nasilje uzdrma prestonicu. Dolazi do talasa ubistava, a sve žrtve su kriminalci.

Zli mozak koji stoji iza svega smislio je đavolski plan – i tek je počeo da ga sprovodi. Da bi ga pobedili u njegovoj igri, Aleks i Bri moraju da udruže snage i izglade sve nesuglasice. Jer opasniji od ubice bez savesti samo je ubica koji smatra da postupa ispravno i da je pravda na njegovoj strani.

„Prevršenu meru“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime