Laguna je objavila listu najtraženijih naslova u 2021. godini. Sedmu godinu zaredom najtraženija je knjiga Jelene Bačić Alimpić, ovoga puta novi roman „Nisam kriva“.

Da čitaoci u našoj zemlji vole dela savremenih srpskih autora govori činjenica da je u prvih 20 čak devet knjiga domaćih pisaca, između ostalih Dejana Tiago Stankovića, Bojana Ljubenovića, Svetislava Basare, Đorđa Lebovića i drugih.

Fredrik Bakman i Lusinda Rajli bez sumnje su najvoljeniji strani autori kod nas, budući da imaju po dva svoja romana na top-listi 20 najtraženijih naslova.

U 2021. više smo birali dela beletristike, ali smo čitali i knjige iz kojih smo mogli da proširimo sopstveno znanje, kao što je „Sapijens: Kratka istorija čovečanstva“ Juvala Noe Hararija ili unapredimo sebe što postižemo knjigom Štefani Štal „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“.

Evo i kompletne top-liste za 2021:

1. „Nisam kriva“, Jelena Bačić Alimpić
2. „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, Štefani Štal
3. „Zamalek“, Dejan Tiago-Stanković
4. „Da je bolje, ne bi valjalo“, Bojan Ljubenović
5. „Mi protiv vas“, Fredrik Bakman
6. „Kontraendorfin“, Svetislav Basara
7. „Ljubavno pismo“, Lusinda Rajli
8. „Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman
9. „Izgubljena sestra“, Lusinda Rajli
10. „Una“, Momo Kapor
11. „Omama“, Slobodan Vladušić
12. „Medvedgrad“, Fredrik Bakman
13. „E, zabole me“, Mark Manson
14. „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“, Momčilo Petrović
15. „Kovid 19+“, Marko Vidojković
16. „Semper idem“, Đorđe Lebović
17. „I za to me zabole: Magija koja menja život“, Sara Najt
18. „Frida Kalo i boje života“, Karolin Bernard
19. „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“, Ju Nesbe
20. „Sapijens: Kratka istorija čovečanstva“, Juval Noa Harari

U 2022. očekuju nas novi hitovi domaće i strane književnosti. Već u januaru stiže izvanredan i ohrabrujuć istorijski roman „Knjiga izgubljenih prijatelja“ Lize Vingejt, „Reč za crveno“ dobitnika nagrade Kosta Džona Makregora, njegov najbolji roman do sada, zatim knjiga Karme Braun kojoj ženska publika neće odoleti: „Recept za savršenu suprugu“, i prvi put na srpskom jeziku „Levoruka žena“ nobelovca Petera Handkea. Od dela publicistike izdvajamo putopis „Zaljubljen u Rim: Ljubavna afera sa Večnim gradom“ koju je napisao Mark Tedesko i knjigu „Pisma koja su promenila svet“ koju je priredio poznati istoričar Sajmon Sibag Montefjore.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime