Home PopArt Knjige Lagunine preporuke za leto 2023: Najzabavniji dečiji naslovi

Lagunine preporuke za leto 2023: Najzabavniji dečiji naslovi

0
Lagunine preporuke za leto 2023: Najzabavniji dečiji naslovi
laguna-decije-knjige-2023

Laguna i Domino Magazin preporučuju i poklanjaju četiri zanimljiva naslova za leto 2023 i najmlađe čitaoce.

Enciklopedija svakodnevnih stvari, Štepanka Sekaninova

Na svakom koraku oko nas su stvari – koristimo ih iz dana u dan, ali zapitamo li se ikad gde i kada su nastale? O čemu mi to, pitaš se?

Pa o svakodnevnim stvarima, naravno! O cipelama, kišobranima, četkicama za zube, čarapama, lutkama, krevetima… Ko li ih je izumeo i kako su se ovi predmeti razvijali s vremenom?

Kopka te da saznaš više?

Na stranicama ove knjige čekaju te nesvakidašnje priče o svakodnevnim stvarima koje nikako ne treba da zaobiđeš.

Kad su veliki pisci bili deca, Zoran Milekić

Znate li da je mali Branko Ćopić hteo da sa vrha jednog brega grabuljama dohvati mesec? Da li ste čuli da je Ivo Andrić bio nesuđeni glumac? Da li vam je poznato da je mala Isidora Sekulić volela da mašta u – buretu?

Svaki veliki pisac postao je to zato što je u detinjstvu zavoleo knjige ili doživeo nešto što ga je posle opredelilo da bude pisac. Na ovim zabavnim stranicama upoznaćeš kakva su detinjstva imali naši pisci i kako su se rane godine odrazile na njihovo sazrevanje i karijeru.

Zov vode, Aleksandar Saša Obradović

Sergej Nedeljković je učenik osmog razreda osnovne škole i mašta da jednog dana bude najveći detektiv na svetu. Njegovi najbolji drugari su Milica, odličan poznavalac društvenih mreža, i Stefan, koji obožava igrice, ali u školu stiže novi učenik Mirko. On je povučen i obazriv, i tek kad stekne poverenje u naše junake, priznaće im da ima brata blizanca, koji nije obično dete. A sve će se preokrenuti kada Mirkov brat – nestane!

Zov vode je sjajna avantura koja odlično obasjava tanane psihološke odnose između dece i roditelja, ali i izuzetan detektivski roman za mlade koji pokazuje da bez prijateljstva nema ni istinskog sazrevanja ni uspeha u životu.

Blago nama sa životinjama, Branko Stevanović

„Pesnik Branko Stevanović nije pisao basne, on životinjama ne daje po svaku cenu ljudske osobine kao što bi bilo nenormalno ljudima pripisivati osobine životinja. On je na potpuno dečji način odnose među životinjama humanizovao i objasnio sa dečje tačke gledišta!“, Ljubivoje Ršumović.

Domino Magazin i Laguna poklanjaju po jedan primerak knjiga. Pošaljite poruku na knjige AT dominomagazin.com sa vašim podacima i knjigom koju želite. Čitaocima koji nisu dobili knjige nećemo odgovarati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here