Početak godine sa sobom nosi brojne izazove, a to je i vreme kada mnogi od nas žele da unesu pozitivne promene u svoj život i svakodnevnu rutinu. Stoga neretko poverenje poklanjamo priručnicima iz oblasti popularne psihologije, a u bogatoj ponudi Vulkan izdavaštva pronaći ćete brojne naslove koji će vam pružiti dragocene savete za postizanje trajne sreće i zadovoljstva.

Preporučujemo tri knjige koje mogu promeniti vaš životni put nabolje.

Nakon neizmernog uspeha knjiga Razmišljam previše i Moje dete razmišlja previše, Kristel Petikolen nas je krajem prošle godine obradovala još jednim inspirativnim delom koje nas vodi na putovanje ka dubokom razumevanju sopstvenih misli i unutrašnjih potencijala.

U svojoj najnovijoj knjizi Razmišljam bolje francuska autorka koja se gotovo trideset godina bavi psihološkim problemima ljudi, fokusira se na praktične i primenjive strategije koje pojedinci mogu koristiti kako bi postigli viši nivo sreće i zadovoljstva u životu. Ova knjiga se bavi pitanjima kao što su: na koji način efikasno kanalisati svoje misli, kako razviti veće samopouzdanje i kako uspešno funkcionisati u svetu rada i u odnosima s drugima.

Ispitujući Senekine klasične radove i objašnjavajući njegove ključne ideje, i to jasno, ali bez pukog pojednostavljivanja, u knjizi Doručak sa Senekom filozof Dejvid Fajdler otkriva kako da prevaziđemo anksioznost i stres.

Stoicizam, najuticajniji filozofski pravac Rimskog carstva, nudi osvežavajuće i moderne načine osnaživanja karaktera u suočavanju sa svetom koji je često nepredvidiv. Naširoko priznat kao najtalentovaniji i najhumaniji pisac stoičke tradicije, Seneka nas uči kako da živimo sa osećanjima slobode i svrhe, kako da cenimo svoje vreme i živimo u sadašnjem trenutku a da ne postanemo preokupirani trivijalnim zadacima i smetnjama.

Knjiga Radite na sebi doktorke Nikol LePera može vam pomoći da izlečite dušu, um i telo principom psihologije. Autorka nam nudi sadržinu koja zauvek može promeniti način na koji pristupamo mentalnom zdravlju i brizi o sebi. Oslanjajući se na najnovija istraživanja iz različitih naučnih oblasti i modela lečenja, dr LePera nam pomaže da prepoznamo načine na koje loša iskustva i traume iz detinjstva žive sa nama i dovode do disfunkcije celog tela.

Želeći više za svoje pacijente – a i za sebe – započela je put ka razvoju ujedinjene filozofije mentalnog, fizičkog i duhovnog zdravlja, koja pruža interdisciplinarne alate i tehnike neophodne za samoisceljenje. Nakon što je uvidela da su joj rezultati ovakvog rada promenili život, počela je da deli sa drugima ono što je naučila – i tako je nastao njen projekat Holistički psiholog.

Međunarodni bestseleri koji menjaju život dostupni su na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.