Najbolji poklon za Osmi mart, najiskreniji izraz ljubavi i poštovanja svakako je knjiga. Kad nekome darujete knjigu, poklanjate mu iskrene emocije, nezamenljivo iskustvo i vreme koje će posvetiti sebi, hraneći dušu. Zbog svih dama, važnih žena koje su nam podrška i motivacija, Vulkan izdavaštvo je spremilo fenomenalnu osmomartovsku akciju!

U periodu od 1. do 10. marta, samo na sajtu vulkani.rs očekuje vas dodatnih 8% popusta na već postojeći popust od 20% za onlajn-kupovinu svih izdanja. Ukoliko se odlučite za tri i više knjiga, ostvarujete još 10% popusta! Za vreme trajanja akcije isporuka na teritoriji Republike Srbije je besplatna.

Na sajtu Vulkan izdavaštva pronaći ćete aktuelna izdanja koja su proglašena svetskim izdavačkim senzacijama, najlepše ljubavne romane, napete trilere, naslove iz žanra popularne psihologije i popularne nauke, bestselere domaćih autora i knjige koje decenijama fasciniraju čitaoce širom sveta.

Šta dolazi nakon što romantičnu ljubav prepoznamo kao neku vrstu zablude koju mešamo sa svojim željama? Debitantski roman irske spisateljice Megan Nolan Šta si od života želela je teška i duboko emotivna priča – ne zato što nas poziva da saosećamo, već zato što nas tera da razmišljamo o sopstvenom bolu. Ovo je iskren portret narcisoidne ličnosti našeg vremena, fascinacije, zaljubljenosti, ljubomore, usamljenosti i poroka, dominacije i poniženja. Priča o vezi koja možda nije ni postojala, jer su se srele zamišljene slike i projekcije umesto dvoje stvarnih ljudi.

Nova misterija očekuje vas na stranicama briljantnog psihološkog trilera Aleksa Majklidisa – Nevine. Od intrigantnog početka, u ovoj savremenoj grčkoj tragediji prepliću se mitologija, ubistvo i opsesija, sve do užasavajućeg završetka. Mračna senka klasičnih mitova nadvila se nad idiličnom lepotom dvorana i prastarih tradicija Kembridža: jedna od devojaka je ubijena, a u njenoj sobi pronađena je razglednica sa zlokobnim proročanstvom na starogrčkom. Profesor Edvard Foska jeste narcisoidni sociopata koji vešto manipuliše ljudima, ali da li je i ubica?

Ljubiteljima mračnih priča Laša Keplera i planetarnog hita Čovek od kestena preporučujemo nemilosrdno napeti triler Mreža zla finskog pisca Maksa Seka. Bestseler Njujork tajmsa povešće vas u najmračniji slučaj u karijeri Jesike Nijemi. Jedna od najuspešnijih influenserki u Finskoj nestaje posle zabave u Helsinkiju. Njen bivši dečko takođe je nestao. U isto vreme, na plaži je pronađeno telo devojke. Detektivka Nijemi se uključuje u istragu, ali duboko zakopane tajne izbijaju na površinu dok se prošlost sprema da je sustigne – i uništi.

Francuski i svetski bestseler Ostrvo tajni Žeroma Lubrija je zastrašujuća priča koja se čita u jednom dahu. Mlada novinarka Sandrin Vodrije saznaje da joj je baka Sizan, koju nikad nije upoznala, ostavila u nasledstvo sve što je imala. Zbog toga odlazi u kuću u kojoj je Sizi živela sama, na jednom ostrvcetu nedaleko od obale. Međutim, atmosfera na ovom mestu, gde žive samo četiri ostarela stanovnika, veoma je čudna. Neke strašne tajne su zaključane u umu i toliko su užasavajuće da želite da se isključite i potražite utočište. Ali kako se sakriti kad više nemate gde da bežite?

Prošlo je više od 70 godina od objavljivanja knjige 1984. Džordža Orvela, dela kojem se vraćamo kad god je istina osakaćena, jezik iskrivljen, a moć zloupotrebljena. Šta je Orvelov roman zaista, kako je došlo do njegovog nastanka i kako je oblikovao svet, u odsustvu autora, proteklih sedamdeset godina? Ministarstvo istine Dorijana Linskog donosi priču o Orvelu i svetu u kome je živeo: o ljudima koje je sretao, vestima koje je pratio i knjigama koje je čitao, kao i o ključnim uticajima na 1984. Deo knjige prati i kulturni život 1984. od Orvelove smrti do danas.