Tvorac serije Most, koja je emitovana u više od 170 zemalja, kao i ITV/Netfliksove serije Marsela, još jednom je dokazao da je jedan od najvećih švedskih autora misterioznih priča isprepletenih tragedijom, pohlepom i dubokim tajnama iz prošlosti. Ako ste pomislili da možete bezbedno da zakoračite u skandinavske šume, Hans Rosenfelt će vas ubediti da niste u pravu. Na sajtu vulkani.rs potražite prvu knjigu novog serijala švedskog majstora napetosti – Kad vukovi zovu.

Kada su ljudski ostaci pronađeni u stomaku mrtve vučice u zabačenom gradu Haparanda na severu Švedske, policajka Hana zna da ovo leto neće biti kao ostala. Telo žrtve povezano je sa krvavim poslom s drogom s druge strane granice u Finskoj. Ali kako je žrtva završila u šumi nadomak Haparande? I gde su droga i novac nestali?

Hana i njene kolege istražuju sve mogućnosti. Međutim, vremena je malo, a oni nisu jedini koji tragaju. Kada se u gradu pojavi zagonetna i opasna Katja, neočekivani i brutalni događaji počinju da se gomilaju. Za samo nekoliko dana, miran život u Haparandi preokrenuo se naglavačke. Ponajviše za Hanu, koja je konačno primorana da se suoči sa svojom prošlošću. Mračan ali zadivljujući, Rosenfeltov roman spaja divlji osećaj izolovanosti sa mnogim moralnim dilemama.

„Skandinavski noar u svom najmračnijem obliku – tako hladan i jeziv da oduzima dah. Ovo je priča koja dugo ostaje u mislima.“ – Daily Mail

„Droga i kriminal su u središtu radnje, ali kod Rosenfelta još ima mesta za toplinu i empatiju.“ – Smålandsposten

Hans Rosenfelt, hvaljeni pisac kriminalističkih romana, važi za jednog od najboljih na međunarodnoj sceni u ovom žanru. Kad vukovi zovu je njegov prvi roman koji je napisao samostalno. Sa Mikaelom Jortom je objavio serijal knjiga o genijalnom detektivu Sebastijanu Bergmanu – Žrtve koje dajemo, Čovek koji nije bio ubica, Čovek koji je gledao žene, Čovek koji nije bio tamo, Devojka koja je ćutala, Ljudi koji to nisu zaslužili, takođe u izdanju Vulkan izdavaštva.

Kad vukovi zovu potražite na sajtu vulkani.rs!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime