Emi Rotner pokušava da otkaže pretplatu za časopis Lajk, međutim, njeni mejlovi zbog slovne greške završavaju u elektronskom sandučetu Lea Lajkea. Pošto se to ponavlja, Leo joj skreće pažnju na grešku. Tako otpočinje neobična prepiska kakva se može voditi samo sa neznancem: na tankoj liniji između potpunog neznanja o onom drugom i neobavezujuće prisnosti. Ipak, njih dvoje postaju sve bliskiji – i to ih, na kraju, vodi do postavljanja neizbežnog pitanja: da li će poslata, primljena i sačuvana ljubavna osećanja uspeti da prežive njihov susret u stvarnom svetu? I šta ako odgovor bude potvrdan?

 

15. januar
Predmet: ukidanje pretplate
Molila bih vas da ukinete moju pretplatu. Da li je to moguće ovim putem? Prijateljski pozdrav, E. Rotner
18 dana kasnije
Predmet: ukidanje pretplate
Želim da ukinem pretplatu. Da li je to moguće imejlom?Molim vas za kratak odgovor.Prijateljski pozdrav, E. Rotner
33 dana kasnije
Predmet: prekid
Poštovane dame i gospodo iz izdavačke kuće Lajk, ukoliko vaše ignorisanje mojih pokušaja da prekinem pretplatu vašeg, kada je reč o kvalitetu, sve goreg, časopisa ima cilj da mi taj vaš produkt i dalje šaljete na adresu, moram vam, nažalost, saopštiti: „Neću više da plaćam!“ Prijateljski pozdrav, E. Rotner
Osam minuta kasnije
RE:
Obratili ste se na pogrešnu adresu. Ovo je privatna adresa: reč[email protected], a Vama treba: reč[email protected] Vi ste već treća osoba koja pokušava da prekine pretplatu kod mene. Taj časopis je, izgleda, postao veoma loš.

Daniel Glatauer rođen je 1960. godine u Beču, od 1985. godine radi kao novinar i pisac, od 1989. piše za austrijski dnevni list Der Standard (izveštaje sa suđenja, feljtone, kolumne). Neke od objavljenih knjiga:  Ameisenzählung (2001), Darum (2003), Die Vögel brüllen (2004) i Weihnachtshund  (2000, reizdanje 2004). 
 

Ovu knjigu, kao i sve druge naslove izdavačke kuće Laguna možete pronaći u svim objektima knjižare DELFI, Resavska 33, Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a, Bulevaru Arasenija Čarnojevića 95a, kao i u knjižarama u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Podgorici, Banja Luci.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mail na [email protected] dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mailove.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime