Četrdesetogodišnja spisateljica, glavna junakinja romana, ukuca u Gugl ime svoje prve ljubavi i sazna da je on pre nekoliko godina izvršio samoubistvo. Nakon prvog šoka, postaje znatiželjna i počinje da se priseća svih svojih ljubavi, svih tih muškaraca koji su joj na ovaj ili onaj način obeležili život.

Sledi dvanaest savršeno napisanih poglavlja ovog romana, svaki posvećen po jednom od „apostola“ njenog ljubavnog života, i kroz njih polako otkrivamo njen život, pa i to da joj je brak trenutno u ozbiljnoj krizi zbog muževljevih kockarskih dugova, a život na prekretnici.

Ovo izvrsno delo vodeće savremene švajcarske autorke elegantna je studija žensko-muških odnosa i podsetnik na to koliko je svaka ozbiljna veza važna za formiranje ličnosti.

Knjigu “Jedno u drugom” Monik Šviter izdala je Booka.

Monik Šviter je rođena 1972. u Cirihu. Studirala je glumu i režiju u Salcburgu i ostvarila je niz rediteljskih i glumačkih uspeha u prestižnim pozorištima. Članica je hamburške Slobodne akademije umetnosti, a od 2005. živi u Hamburgu.

Za svoj prvenac Wenn’s schneit beim Krokodil (2005) dobila je nagradu „Robert Walser“. Objavila je roman Ohren haben keine Lider (2008), dramski komad Himmels-W (2008) i zbirku pripovedaka Goldfischgedächtnis (2011). Za doprinos književnosti dobila je nagradu „Manuskripte-Preis“ (2013).

Za svoj izuzetno uspešan roman Jedno u drugom (2015) dobila je dve najvažnije švajcarske književne nagrade, „Schweizer Buchpreis“ (2015) i „Schweizer Literaturpreise“ (2016).