lg

Gde je danas autorka kultne knjige Mi deca sa stanice Zoo?

Narkomanska princeza sedamdesetih je živa, ali nije baš dobro

Da li se sećate knjige „Mi deca sa stanice Zoo“? Bila je to priča koja je pokorila Evropu kasnih sedamdesetih, a ostala je popularna sve do danas.

Christiane F. je probala hašiš kad je imala dvanaest godina, a sa trinaest je već postala zavisna od heroina. Svakog jutra je odlazila u školu, a popodne se, kao i ostali mladi narkomani, prostituisala na stanici Zoo i tako dolazila do novca za drogu. Njena majka skoro dve godine nije znala da joj ćerka vodi dvostruki život. Njena knjiga objavljena je 1979., a bila je toliki hit da je već 1981. snimljen i kultni film.

Christiane Felscherinow tada je imala samo šesnaest godina, a iza sebe je imala nekoliko odvikavanja od heroina i godine prostitucije.

Sve je počelo kada je sa 12 godina prvi put probala hašiš. Brzo je počela da se bavi prostitucijom.

Nakon objavljivanja knjige, i posebno filma, Christiane je postala prava medijska zvezda, a mnoge tinejdžerke širom sveta oponašale su njen stil.

Od „narkomanske princeze“, kako su je nazivali, postala je zvezda koja se druži sa poznatima poput Davida Bowieja. Izgledalo je da je čeka svetla budućnost. Ali to se nije desilo.

Jedno vreme je bila čista od heroina, a onda se vratila starim navikama. Osamdesetih je postala pevačica i nastupala sa svojim tadašnjim dečkom Alexanderom Hackeom i njegovim bendom, a oboje su se 1983. pojavili u nemačkom filmu „Decoder“.

Živela je u Americi i Grčkoj, a 1993. se vratila u Nemačku. Nikada nije sasvim ostavila drogu.

2013. objavila je još jednu autobiografsku knjigu, pod nazivom „Moj drugi život“, u kojoj je opisala događaje nakon knjige „Mi deca sa stanice Zoo“.

Christiane danas živi povučeno i bez prijatelja u Berlinu. Još se uvek ponekad drogira, ima probleme sa napadima panike, paranojom i povremeno čuje glasove. Još u mladosti se zarazila hepatitisom C, koji je polako ubija.

„Sada sam na metadonu. Ponekad zapalim joint. Previše pijem. Moja jetra će me ubiti. Umreću uskoro, svesna sam toga. Ali, ništa u životu nisam propustila pa sam mirna. Nisam imala najbolji mogući život, ali proživela sam ga takvog.“

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *