Od autorke romana „Kuća orhideja“ stiže porodična drama sa elementima ljubavne priče, „Devojčica na litici“. Klupko složenih porodičnih odnosa i nerešenih trauma iz prošlosti ujediniće dve sudbine, jedne žene koja pokušava da se ostvari kao majka i jedne devojčice koja je izgubila majku.

Gronja Rajan, uspešna skulptorka iz Njujorka, poreklom Irkinja, vraća se kući u Irsku posle pobačaja i raskida s dugogodišnjim partnerom Metom, dečjim psihologom. Potresena gubitkom, oporavlja se kod roditelja na farmi i jednom prilikom u šetnji sreće devojčicu Auroru, potomkinju Lajlovih. Devojčici se priviđa majka, koja se ubila tako što se bacila s litice. Dete bez majke i Gronja bez deteta razvijaju čvrstu vezu, kojoj se Gronjina majka neobjašnjivo protivi. Najzad počinje da se raspliće priča iz prošlosti – od trauma Prvog svetskog rata, preko užasa Drugog, sudbine porodica Lajl i Rajan prepliću se u nerazmrsivom klupku događaja koji su trajali čitavo jedno stoleće.

Lusinda Rajli je rođena u Irskoj i u detinjstvu je mnogo putovala, naročito na Daleki istok, u posete svome ocu. Pošto se preselila u London, postala je glumica i radila na filmu, u pozorištu i na televiziji. Trenutno živi u Norfoku i u Francuskoj, s mužem i četvoro dece.

Ovu knjigu kao i sve druge naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca DELFI, u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Subotici, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Podgorici, Banja Luci.

Samo u Noći knjige, u petak, 21. decembra od 18 do 24 sata u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi važiće popusti za Lagunina izdanja: za jednu knjigu – 25 odsto, za dve knjige –30 odsto, za tri knjige – 35 odsto a za četiri i više knjiga – 40 odsto.  Popust na naslove ostalih izdavača biće 20 odsto.  U knjižari Delfi SKC važiće popust od 20 odsto za knjige na engleskom i francuskom jeziku.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.