Maestralno i neobično napisana priča inspirisana čuvenom aferom Čapakvidik, u kojoj je učestvovao američki senator Edvard Kenedi, brat Džona i Roberta Kenedija. Keli Keliher, dvadesetšestogodišnja „dobra devojka“, upoznaje Senatora, svog dugogodišnjeg idola, na proslavi Dana nezavisnosti, i ne sluteći da ovaj susret vodi ka neizbežnoj tragediji. Briljantno istkana priča vodi nas kroz misli i uspomene mlade devojke sukobljene sa smrću u dubini crne vode; dok luta s njom kroz sećanja, snove i želje, najednom svestan činjenice da život nije jeftin, da je život svetinja, u čitaocu tinja nada da se sve ipak neće završiti kobno, da je ovo samo nekakva noćna mora, da budućnost i dalje čeka Keli Keliher.

„Žestoko… značajno pomeranje granica književnosti snagom maestralnog pripovedača.“
Chicago Tribune

„Gotovo arhetipsko iskustvo mlade žene koja veruje starijem muškarcu a čije poverenje biva izdano.“
The New York Times

„Moćno zamišljeno… ne prestaje da nas opseda.“
New York Times Book Review

Džojs Kerol Outs je napisala neke od klasika našeg doba, uključujući romane We Were the Mulvaneys, The Gravedigger’s Daughter i The Falls. Dobitnica je američke nagrade za književnost National Book Award i nagrade PEN/Malamud. Profesorka je društvenih nauka na Univerzitetu Prinston.

Knjiga Crna voda nominovana je 1993. godine za Pulicerovu nagradu, a 1992. bila je finalista američke nagrade za književnost National Book Critics Circle Award for Fiction.
 

Izdavač: Čarobna knjiga

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime