U debitantskom romanu britanske autorke Holi Džekson Kako ubijaju dobre devojke upoznaćete tinejdžerku sa intrigantnim pogledom na život. Pip je izuzetno inteligentna i voli da gleda dokumentarne filmove o istinskim zločinima, a svoj jedinstveni um ulaže u rešavanje mračne misterije koja je tema ove knjige. Njena istraga prepuna neočekivanih preokreta prelazi u opsesiju, dok Pip pokazuje pravu hrabrost i spremnost da izađe iz svog bezbednog sveta u potrazi za istinom.

U Litl Kiltonu pre pet godina, prelepu i popularnu maturantkinju Endi Bel ubio je njen dečko, Sal Sing, koji je nakon toga izvršio samoubistvo, priznavši krivicu u oproštajnoj poruci. Policija je uverena da je on kriv. Svi u njegovom rodnom gradu uvereni su da je on kriv.

Pet godina kasnije, Pip uviđa da ovaj događaj i dalje proganja njen mali grad. Ali ne može da se otrese utiska da se tog kobnog dana dogodilo još nešto. Pip, koja je sada i sama maturantkinja, odlučuje da preispita ovaj naizgled rešen slučaj za svoj istraživački projekat, isprva samo kako bi bacila sumnju na prvobitnu istragu. Ali upliće se u mrežu mračnih tajni, koje bi zaista mogle da dokažu Salovu nevinost.

Prošlost i sadašnjost počinju da se stapaju. Neko u Litl Kiltonu ne želi da Pip pronađe odgovore: ako je pravi ubica na slobodi, sada je i njen život u opasnosti.

„Sjajna priča. Poslastica za ljubitelje misterija koji uživaju u neizvesnosti.“ – Kirkus Reviews

Ova knjiga očarala je korisnike društvene mreže TikTok, a poznato je i da BBC priprema televizijsku adaptaciju. Prvi deo veoma uspešne trilogije prodate u milionima primeraka dobitnik je britanske Nacionalne književne nagrade 2020. godine.

Bestseler Njujork tajmsa Kako ubijaju dobre devojke dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.