Bilo jednom na Dorćolu – Siniša Živković

Priča o Dorćolu koji nije “silikonska dolina”

Kroz priču o Fići koji se posle pola veka priseća Dorćola svoje mladosti, Živković saopštava istoriju ovog dela Beograda između dva svetska rata – kako su njegove ulice izgledale u to doba, kako su se Dorćolci oblačili, šta su jeli, kako su se družili, kako su se pomagali, voleli…

Knjiga je već posle nekoliko meseci doživela svoje drugo izdanje.

Autor romana „Bilo jednom na Dorćolu“ Siniša Živković bio je Dorćolac više od 40 godina, ali kako kaže, Dorćol iz njegovog romana „više ne postoji, izgubio je svoju fizionomiju, izgubio je dušu, kao i ceo Beograd koji se stopio“. „Mislim da se stvari mnogo menjaju, a menjaju se nagore.“ Siniša Živković sada je ponosni stanovnik Novog Sada i Limana, na kome živi, a koji mu pruža svu blagodet mirnog života. “
Siniša Živković je rođen 1947. godine u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Izvođene su mu radio drame i dokumentarne televizijske emisije. Godine 2006. objavljen mu je roman Srpski triler. Bavi se istorijom svetske i srpske kartografije. Autor je više izložbi, slika na koži i gravira, konzervatorskih i restauratorskih radova. Uređuje veb-sajt Slike iz srpske istorije.

 

Ovu knjigu, kao i sve druge naslove izdavačke kuće Laguna možete pronaći u svim objektima knjižare DELFI, Resavska 33, Kralja Milana 6, Bulevar kralja Aleksandra 92, Vareška 4 (Miljakovac), Požeška 118a, Bulevar Arasenija Čarnojevića 95a, kao I u knjižarama u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Kraljevu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Podgorici, Banja Luci.

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mail na [email protected] dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mailove.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *