Istog dana krajem oktobra Laguna je objavila dve izuzetne knjige zanimljivih naslova…

Kada pročitate “Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu” i “Kad ti život uvali nilskog konja” sigurno se probudi znatiželja, barem kod nas jeste i zato delimo sa vama preporuke za ove knjige.

“Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu” je brzog tempa i ima neverovatne obrte a “Kad ti život uvali nilskog konja” je čudesna priča o pružanju još jedne šanse životu.

Pročitajte naše kratke prikaze i odaberite stranu, da li ste pre za “Čarapu” ili “Nilskog konja”? A i obe se odlično slažu!

Junaku romana “Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu” ništa ne ide od ruke, ali ne odustaje!

Crnohumorni roman “Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu” španskog TV scenariste i pisca Nanda Abada donosi priču o Andresu, osobi kojoj ništa ne ide od ruke, ali koja ne pušta sudbinu iz svojih šaka.

Ako mislite da je vama sreća okrenula leđa, Andres onda nikad za nju nije ni čuo. A ipak, ova priča je puna nežnosti i okrepljujućeg humora.

Andres je nedavno razvedeni muškarac koji pokušava da se nosi sa vešću da njegova bivša žena ima novog dečka. A još uvek nema ni najblažu ideju da će za nekoliko dana biti upleten u ubistvo…

Andres bi vam posavetovao da ne čitate ovu knjigu. Da biste znali zašto je Andres takav, morate je pročitati.

Nando Abad je scenarista i tvorac televizijskih komedija. Rođen je u Madridu 1979. Nekoliko godina je studirao psihologiju, ali je završio studije audiovizuelne komunikacije i postao profesor na istoj katedri. Bavi se humorom od 2005. godine, radeći kao scenarista komičnih serija na španskoj televiziji. Godine 2009. osvojio je nagradu za najbolji scenario španske Akademije za televiziju.

Maštovit roman o potrazi za velikom ljubavi – “Kad ti život uvali nilskog konja”

Debitantska knjiga danske autorke Anete Bjeufelt “Kad ti život uvali nilskog konja” odličan je, maštovit i dobro napisan roman o potrazi za velikom ljubavi.

Kad je 1921. godine kupio kuću u Ulici Palermo na danskom ostrvu Amageru, Esterin deda Hanibal zamišljao je dom ispunjen operom, boemima i opojnom ljubavlju poput one opisane u Pesmi nad pesmama. Međutim, za njegovu nevestu, rusku akrobatkinju Varenjku, vreme čuda završilo se onog časa kad je videla svoju prvu ljubav kako nestaje u čeljustima nilskog konja koji je, da sve bude gore, zapravo trebalo da bude slon i nova zvezda cirkusa njenog oca.

Eva, ćerka Hanibala i Varenjke, – stjuardesa je koja voli glamur, a čini se i da je vidovita – započela je daleko strastveniju ljubavnu priču kad se zaljubila u švedskog golubara Jana Gustava. Hanibalova potraga za ljubavlju i umetničkim darom prešla je tako na njegove unuke, bliznakinje Ester i Olgu, koje se nadmeću za titulu mlade umetnice u porodici. Njihova starija sestra Filipa je pak silno želela da postane prva kosmonautkinja, ali bolest ju je prerano odnela.

Ispričana kroz prizmu stidljive slikarke Ester, ova saga prati tri generacije koje žive pod istim krovom, s povremenim izletima u Pariz i u cirkus Sovalski na periferiji Sankt Peterburga.

“Ako žudite za avanturom, tragate za ljubavlju, a ne vidite uvek svetliju stranu života, onda je ovo prava knjiga za vas – blistava, maštovita, jednostavna i neverovatna.” Femina

Anete Bjeufelt (1961) rođena je u Danskoj i kreativni je stvaralac. Osim što piše bestselere, ona je slikarka i nagrađivana pevačica i kantautor šest albuma, sa nominacijom za nagradu Gremi. Tečajeve pisanja pesama često drži u lokalnim zatvorima i za decu sa posebnim potrebama. Veštinu pripovedanja stekla je tokom četvorogodišnje muzičke turneje po Americi, kada je zabavljala mase i pričala priče između pesama. Njena ljubav prema muzici oseća se u melodičnoj i liričnoj prozi koju piše.

Romane “Baš je nezgodno kada nađeš rasparenu čarapu” Nanda Abada i “Kad ti život uvali nilskog konja” Anete Bjeufelt možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime