Oktav je gospodar sveta. Oktav se bavi unosnim poslom pisca reklama, on odlučuje danas o onome što ćete vi želeti sutra.

Oktav je živi mrtvac obasut novcem, devojkama i kokainom. Ali jednoga dana će se pobuniti. Talentovani Oktav će odlepiti. Idealna klijentkinja? „Mongoloid mlađi od pedeset godina.“ Šta rade bogataši koji su stekli svoje bogatstvo reklamom? „Vode treći svetski rat. “

Od ostrva Grand Žat, gde vlasnici agencije vode pregovore, do Majamija, gde se snima reklama na amfetaminima, od jednog seminara u Africi do bulevara San Žermen de Pre, od paklenih dveri seksa do izgubljene nevinosti, na granici između fikcije i pamfleta, Frederik Begbede ispisuje ispovest deteta trećeg milenijuma. Na humorističan način raskrinkava sveprisutni merkantilizam. Ovo je na neki način, knjiga o moralu. I to za samo 699 dinara, u izdanje Booke.

Roman 699 dinara ( 99 francs ) bio je veliki bestseler u Francuskoj, doneo je međunarodnu slavu Frederiku Begbedeu, a po njemu je snimljen i vrlo uspešan film.

1 KOMENTAR

  1. moj meil imate…javite mi unapred kada budete u mogućnosti da poklonite ovu knjigu 🙂
    Begdede nema promašaja i super je što Book izdaje ovu knjigu, sve pohvale za njihov odabir pisaca.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime