Ono što je započeto kao šala u emisiji Vikli na kanalu ABC sada predstavlja knjigu koja je dovoljno snažna da može da promeni društvo (ili da ga, makar, učini manje iritantnim). Knjiga 488 pravila za život predstavlja pokušaj komičarke Kiti Flanagan da svet učini boljim mestom za život.

Budući da donose protivotrov za svaku dosadnu sitnicu, ova pravila nisu napisana da bi se kršila. A autorka vam garantuje da ćete zahvaljujući njima biti bolje informisani, da ćete se bolje osećati i bolje izgledati; zapravo, bićete sveukupno bolji čovek.

Ovo nije knjiga o samopomoći – jer niste vi oni kojima je potrebna pomoć, već drugi ljudi. Bilo da nikada ne iskazuju zahvalnost kada je to preko potrebno, ili frustrirani naležu na sirenu u vozilu, ili pak ostavljaju jedan beskorisni listić toalet-papira na rolni, mnogi ljudi jednostavno ne poznaju pravila za život.

Knjiga sadrži i komentare o društvu u kome živimo, stvari koje su u prvom planu naše svesti i koje mi kao društvo zaista moramo da uzmemo u obzir. Ovo je knjiga za svakoga ko veruje da su dobri maniri i zdrav razum sinonimi za kvalitetan život.

Ako ne poznajete pravila, kako da ih poštujete?

Sada, s ovom razumljivom knjigom koju ćete imati nadohvat ruke, nećete imati nikakvih izgovora za loše ponašanje. Kad god niste sigurni kako da se ponašate u određenoj situaciji, i kad god želite da znate šta da ne radite u određenim situacijama, samo se latite knjige 488 pravila za život. Sigurno ćete pronaći odgovor.

Vreme je da udahnemo malo pristojnosti u svet oko nas i učinimo ga vedrim i zdravim. Ako se ne slažete sa pravilom, zaboravite na njega, pređite na sledeće, iako su sva vredna čitanja. 488 pravila za život potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime