„Zvuk slobode“, temeljen na neverovatnoj istinitoj priči, daje prosvetljeni uvid u jednu od najmračnijih tema današnjice. Nakon što je spasio dečaka od nemilosrdnih trgovaca decom, agent Tim Baljard saznaje da je dečakova sestra još uvek u zatočeništvu i odlučuje da krene u opasnu misiju kako bi je spasio. Kako vreme ističe, on daje otkaz na poslu i putuje duboko u kolumbijsku džunglu, stavljajući svoj život na kocku kako bi je oslobodio od sudbine gore od smrti.

O ovoj nezavisnoj drami/ trileru svi pričaju, a sada konačno stiže i u srpske bioskope. „Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) dirljiva je priča zasnovana na istinitim događajima koja donosi duboki uvid u operacije globalne trgovine decom, tema koja inače nije prisutna u globalnim medijima.

Popularnost filma je porasla toliko da je zaradom postao prvi nezavisni film koji je prešao 100 miliona dolara od pandemije, a u SAD-u je premašio i studijske filmove poput „Fleš“, „Nemoguća misija: Odmazda – prvi deo“ i „Transformers: Uspon zveri“ te je na petama i najnovijem Indijana Džons filmu.

“’Zvuk slobode’ bio je poziv.“, kaže reditelj Alehandro Monteverde. Scenario za film počeo je da piše već 2017. godine nakon što je na televiziji pogledao prilog o temi trgovine decom. “Gledao sam to i nisam mogao da spavam”, kaže u intervjuu za Veniti Fer. “Znao sam za trgovinu ljudima. Samo nisam znao za trgovinu decom u svrhu seksualne eksploatacije.”