Westworld: Veći hit od Igre prestola?

HBO ima novu seriju i trebalo bi da je gledate

Dugo očekivana serija Westworld je konačno ove nedelje stigla na HBO. Pogledali smo prvu epizodu. I ostali šokirani. Evo šta bi trebalo da znate.

Radi se o seriji snimljenoj prema kultnom filmu Michaela Crichtona iz 1973.

A kritičari se slažu da bi mogao da bude veći hit čak i od Igre prestola.

Za početak glumci su vrhunski. Recimo tu su Anthony Hopkins, Thandie Newton, Evan Rachel Wood. A iza projekta stoje Jonathan Nolan (brat Christophera Nolana i njegov bliski saradnik) i J.J. Abrams.

https://youtu.be/niFjn-uax3M

Radnja se dešava u tematskom parku Westworld u skoroj budućnosti koji posećuju bogataši koji žele da iskuse život na Divljem zapadu.

Ali svi akteri osim posetilaca su humanoidni androidi.

Što znači da posetioci mogu da rade šta god požele robotima bez posledica. Dakle biće seksa i nasilja. A biće i dosta nauke pošto se sve dešava oko veštačke inteligencije, emocija i simulacije života.

Već posle prve epizode jasno je da se radi o ogromnom projektu u koji je utrošeno mnogo novca.

Što nije ni čudno pošto HBO hitno treba novi hit. Vidite, velike serije iz njihove produkcije su se ili završile (True blood, True detective) ili će se brzo završiti (Game of thrones). Zato i nije čudno da su puno toga uložili u Westworld. Šuška se o cifri većoj od 100 miliona dolara.

Pored seksa i nasilja, serija se veoma ozbiljno bavi egzistencijalnim temama i nateraće vas da se zapitate da li smo i mi baš poput androida u seriji, programirana bića. Da li manipulišu nama? I koliko je naša volja zaista slobodna.

Prva sezona ima 10 epizoda i prikazuje se ponedeljkom na HBO.

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *