Voli (Wall-E) je novi animirani film čuvene Pixar produkcije i u redovnom bioskopskom programu u Srbiji je od 28. avgusta. Glavni lik je robot zaboravljen na opustošenoj Zemlji, koji 700 godina radi ono za šta je stvoren – skuplja đubre na planeti.

Producenti filma kažu da je film mešavina ljubavne priče, naučne fantastike i komedije. Ideja je bila da glavni lik podseća na Robinzona Krusoa, odnosno šta bi se desilo ako bi čovečanstvo napustilo planetu Zemlju, a usput zaboravilo da isključi jednog malog robota, koji pri tom ne zna da može da prestane da radi ono za šta je predodređen. Kada Voli upozna roboticu Iv, počinje uzbudljiva avantura, koja usamljenika čiji je jedini prijatelj, poslednje preostalo živo stvorenje na Zemlji – bubašvaba, pretvara u heroja, koji jedini može da spasi planetu. Ovaj mali robot zapravo podučava čovečanstvo kako da ponovo bude humano, poručuju nam producenti.

Ako vam se, kao nama, dopao predhodni film Pixara – Mućkalica (Ratatouille) ne propustite ni ovaj. U međuvremenu pogledajte trailer: