Komedijom "Mlađi referenti" večeras u 20:30h počinje prva letnja revija filmskih hitova "Blockbuster", koja će trajati do 19. juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Povodom projekcije filma "Vatrena trka", sutra u 18:30h u Sava centru, posetiocima revije predstaviće se reditelj filma, Danijel Kalparsoro. Poznati španski reditelj trenutno radi na novom filmu, "Svi panteri su pink" u produkciji Miroslava Mogorovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova.

„Vatrena trka“ je priča o eksplozivnom ljubavnom trouglu koji čine konobarica, njen dečko i ljubavnik, umešani u pljačke i ilegalne trke kolima. U filmu igraju Aleks Gonzales (X-Men: prva klasa) i Adrijana Ugarte, perspektivna španska glumica.

 

 
Danijel Kalparsoro je reditelj, scenarista i producent rođen u Barseloni. Veći deo svoje karijere je bio vezan za špansku televiziju, a njegovi televizijski filmovi: "Kazna", "Bes" i "Nevin" naišli su na dobre reakcije kritike. Prvi dugometražni film, šokantni "Skok u prazno", koji je snimio 1995. godine, doneo mu je značajna priznanja: nagradu za najbolji film u Bogoti i nagradu evropskog žirija na filmskom festivalu u Anžeru, Francuskoj. Usledili su filmovi: "Ratnici" (2002.), "Nestao" (2005.),  "Asfalt" (2000.), "Osvajač" (2012.).

Kalparsoro trenutno radi na filmu u nemačko-špansko-srpskoj koprodukciji pod nazivom "Svi panteri su pink" (All Panthers are Pink). Tema ove akcione komedije je legendarna grupa profesionalnih balkanskih pljačkaša, Pink Panter. Kriminalci koji već godinama nadmudruju policiju imaju zajednički cilj – da izvedu poslednju spektakularnu pljačku. Scenario za film piše poznati srpski dramaturg i scenarista Dimitrije Vojnov, a po priči Bojana Vuletića, reditelja filma "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem", dok je producent filma Miroslav Mogorović.

Na programu revije "Blockbuster" sutra i trileri "Samo bog prašta" Nikolasa Vindinga Refna, sa Rajanom Goslingom, u 20:30h i "Poziv" Breda Andersona sa Hali Beri u glavnoj ulozi, u 22:30h. Sinhronizovana animirana ostvarenja "Kruds" i  "Čuvari tajnog kraljevstva" prikazivaće se od 12 i 14h.

Osim filmskih hitova, posetioce revije „Blockbuster“ očekuje i sjajna zabava koju će omogućiti kompanija Samsung. Kao sponzor letnje revije filmskih hitova “Blockbuster”, kompanija Samsung će organizovati aktivaciju kroz koju će posetioci revije moći da iskuse najnoviju Samsung tehnologiju. Za vreme trajanja "Blockbuster-a", biće izloženi telefoni, tableti i televizori poslednje generacije. Takođe, za svoje verne potrošače Samsung je obezbedio zanimljiv interaktivni kviz pomoću kojeg će gosti moći da osvoje karte za buduće projekcije.