„Udaljeno predgrađe“, film belgijskog reditelja Sema Garbarskog, inspirisan kultnom istoimenom mangom autora Hira Tanigučija, od 23. juna biće na redovnom programu Dvorane Kulturnog centra Beograda u projekcijama od 19 i 21h.

Od kako je prvi put objavljena 2002. godine, ova manga nagrađivanog japanskog autora o zrelom čoveku koji se vraća u detinjstvo postala je veoma popularna u Francuskoj i širom Evrope, a u Japanu je nagrađena nagradom Ministarstva kulture.

„Iako je smeštena u svet koji je tako drugačiji od našeg, ova manga sadrži univerzalne ljudske vrednosti i osećanja“, objasnio je reditelj Sem Garbarski, poznat po filmu „Irina Palm“, u kojem glavne uloge igraju Marijana Fejtful i Miki Manojlović. „Koliko god da je priča savršena na papiru, ne može se lako prebaciti na ekran. Ja sam to uradio tako što sam ovu priču centrirao oko odlaska oca i malim detaljima učinio svojom“, kaže Garbarski.

Originalnu muziku za ovaj, treći po redu dugometražni film belgijskog reditelja, komponovao je poznati francuski bend „Air“.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime