U kojim se sve filmovima Stephen Hawking pojavljivao?

I serijama naravno

Stephen Hawking imao je pravu armiju fanova još za vreme svog života. I to ne samo zbog dostignuća iz teorijske fizike već i zbog uloga u serijama i filmovima.

Posebno se ističu one u serijama „The Simpsons“ i „Big Bang Theory“.

„Zbogom Stephene Hawkingu, najinteligentija zvezdo u istoriji Simpsonsa“, napisao je izvršni producent popularne animirane serije Matt Selman.

Hawking je imao ulogu gostujućeg glumca u „Simsponsima“ u nekoliko epizoda od 1999. do 2010. godine. U jednoj od epizoda „They Saved Lisa’s Brain“, naučnik je otputovao u Springfield kako bi obavestio mase ljudi da će njihova ideja o utopiji propasti.

Nekoliko puta se pojavio i u animiranom showu za odrasle „Futurama“. Prvo pojavljivanje bilo je u drugoj sezoni gde mu je većina tela „nestala“, da bi u sledećoj sezoni bila prikazana samo njegova glava. Bio je u društvu Al Gorea, a govorio je o radu o vremenskom kontinuumu.

U legendarnom filmu „Star Trek: The Next Generation“ iz 1993. godine komandir Data je igrao poker sa hologramima Hawkinga, Alberta Ajnšteina i Isaka Njutona.

Među poslednjim ulogama bila je ona u super popularnoj seriji „Bing Bang Theory“. Glumio je u čak sedam epizoda, što je rekord.

Pojavio se i u serijama „Doctor Who“, „Malcom in the Middle“, „Dexter’s Laboratory“ i „Seinfeld“.

Naravno snimljen je i film o njegovom životu „The Theory of Everything, a glumio ga je Eddie Redmayne koji je dobio Oskara za najboljeg glumca upravo zahvaljujući ovoj ulozi.

Kako ti se čini?
Pokaži to i drugima!

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *