U dokumentarcu „Fahrenheit 11/9“ filmadžije i aktiviste Michaela Moora, Trump će biti poslednji predsednik SAD.

Film se pojavljuje uoči novembarskih opštih izbora u SAD i kritikuje politiku Donalda Trumpa.

Za njega je Trump “zli genije koji nema nameru da napušta Belu kuću”, a otpor takvoj diktatorskoj politici se već rađa, ali on neće doći iz Demokratske stranke. Film nije tu da daje nadu, kaže autor filma.

“J*beš nadu. Nada je pasivna. Nada misli da će kompromitujući snimak ili FBI ili bivša porno glumica spasiti državu. Nada i njena pasivnost su nas dovele u ovu situaciju! To je lenjost. Ne treba nam nada, treba nam akcija!”, rekao je Moore.

On kaže da većina Amerikanaca želi stvari poput univerzalnog zdravstvenog osiguranja, prava LGBT osoba, besplatno školovanje i oporezivanje bogatih. Razlog Trumpove pobede je, ipak, to što u Demokratskoj partiji “svako svoju pesmu svira”.

Moore je čovek koji je predvideo kako i zašto će Donald Trump pobediti i od tada je njegov veliki kritičar. Njegovi poznati filmovi koji se dotiču najvećih problema u SAD-u su Bowling for Columbine, Sicko i već spomenuti Fahrenheit 9/11.

Naziv filma je omaž njegovom najpoznatijem delu “Fahrenheit 9/11” koji se bavi događajima pred 11. septembar 2001. Ovoga puta, Moore je okrenuo brojeve kako bi predstavio datum predsedničkih izbora – 9. 11. 2016. godine, koji vidi kao katastrofu sličnu terorističkom napadu koji je promenio svet.

Premijera dokumentarnog filma “Fahrenheit 11/9” je najavljena za 21. septembar 2018.