Treća sezona serije „Moja genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend), zasnovana na trećem romanu iz tetralogije Elene Ferante, imaće premijeru 7. februara na HBO GO-u, kada u ponudu stižu prve dve epizode.

„Moja genijalna prijateljica“ prati Elenu Greko i njenu najbolju prijateljicu Rafaelu Čerulo, koju je oduvek zvala Lila i s kojom se upoznala u prvom razredu osnovne škole 1950. godine. Priča pokriva više od 60 godina njihovih života, a dok je piše, Elena pokušava da odgonetne misteriju Lile, svoje genijalne najbolje prijateljice i, na neki način, najgoreg neprijatelja.

Snimljena na italijanskom jeziku, s Margeritom Macuko i Gajom Giraće u glavnim ulogama, treća sezona donosi nastavak priče u kojoj su Elena i Lila već odrasle žene, tokom 1970-ih. Lila je uzela sina i ostavila muža i lagodan život, počevši da radi u fabrici u najtežim uslovima, dok je Elena napustila susedstvo kako bi studirala u Pizi, a sada je autorka uspešnog romana koji joj je omogućio ulaz u bogati i kultivisani svet. Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, još uvek su snažno i ambivalentno povezane.

Treća sezona zasnovana je na bestseleru „Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju“, trećem romanu iz tetralogije Elene Ferante. Seriju je režirao Danijele Lučeti, a produkciju potpisuju Lorenco Mijeli i Domeniko Prokaći. Serija je nastala u saradnji Rai Fiction-a i HBO Entertainment-a. Priču i scenario potpisuju Elena Ferante, Frančesko Pikolo, Laura Paoluči i Saverio Kostanco. Među izvršnim producentima su Paolo Sorentino i Dženifer Šur.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime