Na HBO GO dostupne su prve tri epizode nove sezone serije „Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale), a nove epizode dolaziće u ponudu četvrtkom. Premijera na HBO kanalu biće 26. jula.

Adaptacija romana Margaret Atvud, „Sluškinjina priča“ je priča o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija. U ovom zastrašujućem društvu, Fredova mora da balansira između Komandanata, njihovih okrutnih Supruga, služavki koje se zovu Marta, i drugih Sluškinja – gde svako može da bude špijun Gileada – samo sa jednim ciljem: da preživi i pronađe ćerku koja joj je oduzeta.

Treća sezona će imati 13 epizoda, a obeležiće je otpor koji glavna junakinja pruža protiv distopijskog režima Gileada, u kojem se ponovo našla nakon što je na kraju druge sezone odlučila da ne pobegne u Kanadu sa svojom bebom. Sada će se boriti protiv režima u skoro nemogućim uslovima. Iznenađujući ponovni susreti, izdaje i putovanje u zastrašujuće srce Gileada prisiliće sve likove da zauzmu stav, vođeni jednom buntovnom molitvom: „Blagoslovena bila borba“.

U glavnim ulogama su Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Aleksis Bledel, Medlin Bruer, En Daud, O-T Fagbenle, Maks Mingela, Amanda Brugel, Samira Vajli i Bredli Vitford.

Izvršni producenti serije su Brus Miler, Voren Litlfild, Elizabet Most, Danijel Vilson, Fren Sirs, Erik Tuhman i Majk Barker.

Serija „Sluškinjina priča“ osvojila je niz prestižnih nagrada, uključujući dva Zlatna globusa i čak 11 Emija.

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime