Izgleda da je sada sasvim sigurno da će snimanje filma Top Gun 2 početi vrlo brzo. Još uvek nema zvaničnih informacija, ali će produkcija krenuti za mesec dana, dok će u glavnoj ulozi naravno biti Tom Cruise.

Sve obećava zar ne?

Obećava, ali tu dolazimo do vrlo zanimljive i prilično smešne informacije. Dobro informisani magazin Flightglobal javlja da će Tom Cruise u nastavku kultnog filma biti pilot novog tehnološkog bisera američke avijacije, modela F-35 koji pravi Lockheed Martin i koji je u test fazi.

Sve bi bilo ok da ovaj avion nije baš u praksi onakav kao što su inženjeri zamislili. Najskuplji projekat u istoriji američke vojske će koštati 50 triliona dolara, ali i pored toga on jednostavno ne radi. Inženjeri su samo pred kraj prošle godine pronašli 13 dizajnerskih propusta, zbog čega će početak upotrebe ovih aviona kasniti najmanje 7 godina. To znači da će najranije moći da se koriste od 2018. godine, pošto su probni letovi ovog aviona ponovo stopirani po ko zna koji put.

Tu sad dolazimo do dramskog pitanja! Kako će se to odraziti na radnju filma. Da li će Tomica u većini kadrova stajati na pisti i zabrinuto gledati svoj defektni avion? Možda ćemo otkriti urbanu legendu koja prati prvi deo, po kojoj su piloti gej? Možeš uvek da budeš u mom F-35 repu. Možda će F-35 predstavljati metaforu za njegov posrnuli život? Ili će da pozove Brus Vilisa da popravi svu tu elektroniku i spase svet?

 

> Kako je NASA izgubila tajne šifre?

A pošto znamo da vas je nasmejalo, evo još malo vesti o avionima poslednje generacije zbog kojih će vam sigurno biti toplo oko srca.

Komandant ruske avijacije general Aleksandar Zelin objavio je ove nedelje karakteristike aviona Suhoj T-50, koji u mnogo čemu prevazilazi svog jadnog američkog konkurenta. Za početak leti, što je neviđen uspeh u startu!

Više od sto probnih letova ruskog nevidljivog aviona pete generacije pokazali su da u svim važnim karakteristikama prevazilazi konkurente iz Kine i Amerike.

"Naš avion ima karakteristike koje su nam potrebne. Sada lete tri aviona T-50, a uskoro će im se pridružiti još tri. Planirali smo da sva ispitivanja sprovedemo sa 14 aviona, a zatim će početi serijska proizvodnja", objašnjava general Zelin.

Ruski avion će po najavama biti sasvim spreman već 2016. godine. a uz to će biti mnogo jeftiniji od američkog konkurenta.

Šta reći osim – Nekom je život majka a nekom babuška!

 

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime