Ovo je uzbudljiva priča o borbi jednog čoveka da preživi nakon što mu je jedrilica uništena na pučini. Scenario i režiju potpisuje nominovan za Oskara, Džej Si Šandor, a muziku je napisao Aleks Ebert. Ovaj film na napet, emotivan i moćan način odaje počast ljudskoj domišljatosti i volji za životom.

Sam na putovanju po Indijskom okeanu, neimenovani čovek (Redford), budi se i otkriva da je voda prodrla u njegovu jahtu nakon sudara s brodskom pošiljkom koja pluta okeanom. Pošto su mu oprema za navigaciju i radio onesposobljeni, čovek će slučajno uploviti u jaku oluju. Iako je uspeo da zakrpi probijen trup i ima mnogo iskustva u plovidbi, ovaj čovek će jedva preživeti buru.

Koristeći samo sekstant i nautičke mape u koje ucrtava svoj napredak, primoran je da se uzda u okeanske struje da će ga odvesti do dela kojim prolaze trgovački brodovi u nadi da će zaustaviti neki od njih. Ali pored jakog sunca, ajkula koje kruže oko njega i nestašice hrane, ovaj spretni moreplovac će se uskoro suočiti sa svojom sopstvenom smrtnošću.

 

Film sve je izgubljeno će u Srbiji biti premijerno prikazan na Festu ove godine.