Supruga Romana Polanskog bojkotuje Oskara

Odbila da postane članica Akademije filmskih umetnosti i nauka

Emmanuelle Seigner, francuska glumica i supruga reditelja Romana Polanskog, odbila je da postane članica američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Ona je optužila Akademiju za licemerje jer je pre nekoliko meseci iz članstva isključila njenog supruga Romana Polanskog. Podsećamo, Polanski je izbačen zbog kršenja kodeksa ponašanja nakon što je u javnost izašao niz optužbi o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u filmskoj industriji.

„Uvek sam bila feministkinja, ali kako bih mogla zanemariti činjenicu da je Akademija pre nekoliko sedmica izbacila mog supruga u pokušaju da zadovolji duh vremena. Ista ona akademija koja mu je 2002. godine dodelila Oskara. Verovatno misle da sam beskičmenjak, glumica koja radi sve za uspon u društvu i koja će zaboraviti da je već 29 godina udata za jednog od najvećih svetskih reditelja“, napisala je Seigner.

Roman Polanski, koji je 2003. godine nagrađen Oskarom, izbačen je jer je priznao da je 1977. godine imao nezakonit seksualni odnos sa 13-godišnjakinjom u Los Angelesu. Iz straha da će dobiti veliku zatvorsku kaznu pobegao je u Francusku, a slučaj koji se vodi protiv njega još nije završen.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *