Planetarno popularni plavi likovi, poznatiji kao Štrumpfovi, potvrdili su da pedeset godina postojanja u svim medijima, nije slučajnost. Belgijski umetnik, Pejo, stvorio je ove strip junake 1958. godine, a sudeći po broju pisama koje su fanovi ovih junaka slali i tražili još priča, Štrumpfovi su odmah postali omiljeni. 

 

Producent Džordan Kerner, koji je i u prošlom delu bio deo filmske ekipe, navodi: „Bilo da je reč o Brazilu, Kini, Rusiji, ili Parizu i Belgiji, svi vole Štrumpfove. Ovaj film je napravljen tako da može da se prevode na svim geografskim područjima, jer Štrumpfovi prevazilaze kulturne razlike“, rekao je producent. On smatra i da su oni likovi, koji žive u nama još iz detinjstva. “Oni su u srcima mnogih generavija koje su ih gledale, ili čitale stripove“, rekao je producent Kerner. 

 
Danas se predstavljaju nekim novim generacijama, kroz najnoviju 3D tehnologiju. Nakon boravka Štrumpfova u Njujorku, autori su želeli da priča dobije svoj nastavak.
 
“Najinteresantnije za mene kao reditelja bilo je, da oživim ovu veliku avanturu, u evropskoj metropoli kao što je Pariz”, rekao je reditelj Radža Gosnel.
U štrumpfovskom selu živi preko sto Štrumpfova.
 
Jedini ženski lik je Štrumpfeta i ona se u ovom filmu, iako okružena svojom braćom, oseća usamljenom. Pogotovo u trenucima kada se seti svog porekla, jer poznato je da je nju stvorio Gargamel. Ali zahvaljujući Velikom Štrumpfu i njegovom moćnom napitku, Štrumpfeta je pretvorena u jednu od njih i postala je omiljeni član među ovim plavim bićima. Iako je to bilo davno ona se još uvek oseća nesigurnom. 
 
“Stalno se pita kome pripada i ko je ona u stvari”, rekla je Keti Peri, koja pozajmljuje glas Štrumpfeti i dodaje “Ona je kao neka tinejdžerka. Nije sigurna da li je ona zaista Štrumpf. Nju je napravio Gargamel i to zlobnom, ali to što je u njoj postojalo nestalo je odavno. Međutim, nije stvar u tome odakle dolaziš i ko te je stvorio, nego šta si izabrao da budeš i gde želiš da ideš u svom životu.” 
 

 
U novom animiranom filmu Štumpfovi 2, zli čarobnjak Gargamel stvara nekoliko kopija Štrumpfova i naziva ih Kvarnići. On se nada da će mu oni pomoći u njegovim smicalicama. Ali kad otkrije da mu samo oni pravi mogu dati ono što on želi i da samo Štrumpfetina tajna čarolija može pretvoriti Kvarniće u Štrumpfove,..
 
Svoje glasove u našoj sinhronizaciji dali su sjajni: Dragan Vujić Vujke (režija/ Gargamel), Mina Lazarević (Štrumpfeta), Slobodan Boda Ninković (Veliki Štrumpf), Nebojša Milovanović (Patrik), Milan Antonić (Kefalo), Milan Tubić (Licko), Jadranka Bugarski (Grejs), Marko Marković (Nebojša), Slobodan Stefanovic (Trapa), Nikola Bulatović (Mrgud), Seka Aleksić (Veksi), Dejan Đurović (Štrumpf narator).
 
U bioskopima Kolosej Multiplex i Cineplexx će 28. jula u 18 časova biti održana premijera poluanimirane, sinhronizovane, 3D avanture. Od četvrtka 1. avgusta, film će biti u svim bioskopima.
 
Photo: Tuck

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime