Najnoviji film o Betmenu obara rekorde na blagajnama bioskopa širom sveta, i to sa cifrom od 160 miliona dolara , što je najveća zarada ikada za jedan 2D film. U senci pucnjave i tragedije koja se desila u petak u bioskopu Aurora u Koloradu, film se i dalje prikazuje, ali stručnjaci predviđaju manju zaradu od 175 miliona kako se na početku predviđalo. Film je ugrozio i “Osvetnike” u 3D formatu.

 
“Mračni vitez” Kristofera Nolana iz 2008. godine zaradio je 158 miliona dolara.
 
U međuvremenu se Džejms Holms (24) koji je ubio 12, a ranio 50 osoba pojavio na sudu, a američki i kanadski vlasnici bioskopa su povećali mere obezbeđenja.
Pariska premijera koja je trebalo da se održi u petak je otkazana a režiser Nolan i glavna zvezda Kristijan Bejl su ponudili reči saučešća porodicama poginulih.
 
Studiji su morali i da ponovo montiraju reklamni trejler za film “Gangster Squad” koji se prikazivao pre  početka projekcije “Uspona mračnog viteza” u mnogim zemljama. Ovde se prikazuje naoružani muškarac koji puca na gledaoce i nalazi se iza platna. Warner Bros je brzo povukao trejlere iz bioskopa.
 
“Uspon mračnog viteza" se u Srbiji prikazuje premijerno danas u bioskopu Cineplexx, a priliku da pogledaju film danas i sutra imaće i posetioci  bioskopa Kolosej Multiplexx, Arena Multiplexx iz Novog Sada, Cineplexx Beograd i Cineplexx Kragujevac. Na redovnom repertoaru svih bioskopa film će biti od 26. jula, kažu iz distributerske kuće Tuck.
 
Prvoklasnu ekipu glumaca predvodi reditelj Kristofer Nolan (Betmen počinje i Mračni Vitez) kao i dobitnik Oskara, Kristijan Bejl, reprizirajući dvostruku ulogu Brusa Vejna/Betmena.
 
Pored Bejla, glavne uloge tumače Tom Hardi, En Hetavej, Morgan Frimen, Merion Kotijar, Džozef Gordon Levit, Geri Oldman i Lijam Nison.
 
Kristijan Bejl nije krio oduševljenje što će ponovo obući Betmenovo odelo: „Morao sam da se usredsredim na njegov unutrašnji život, događaje u proteklom periodu, njegova razmišljanja… da li će dozvoliti da jedna bolna situacija iz prošlosti i dalje utiče na njegov život. Da budem iskren, postojali su trenuci kada sam jedva čekao da izađem iz kostima. Ali čim krenete da se žalite na Betmenovo odelo, shvatite da imate veliku čast da glumite takvu ikonu,“ dodaje Bejl.
 
Poklanjamo karte za danas u 19.15 u bioskopu Tuckwood. Pošaljite mail na [email protected]
 
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime