Stiven Spilberg udružio je snage sa oskarovcem Tomom Henksom u trileru "Most špijuna". U prvom trejleru vraćaju nas u eru Hladnog rata – gledaćete Henksa kao advokata iz Bruklina Džejmsa Donovana, koga CIA šalje na gotovo nemogući zadatak – da pregovara oslobađanje zarobljenog američkog U-2 pilota na ruskom tlu. U glumačkoj postavi pored Henksa našli su se Mark Rajlans, Skot Šepard, Ejmi Rajan i Alan Alda.

 

"Most špijuna" se odnosi na stvarni berlinski most koji je spajao Zapadni Berlin i Potsdam, koji se tada nalazio pod kontrolom Istočne Nemačke. Tokom 60-ih godina američke i sovjetske tajne službe su na njemu obavljale razmenu zarobljenika. Spilberg je na veliko platno preneo priču o prvoj razmeni zarobljenika na mostu – 10. februara 1962. godine, kada su dve zaraćene strane razmenile sovjetskog špijuna Rudolfa Abela i američkog pilota Frensisa Gerija Paversa.

Scenario za "Most špijuna" su napisala braća Koen i Met Čerman.

Ukoliko se osvrnemo na prethodne filmove čiju režiju potpisuje Spilberg, a Henks glumi – Spašavanje redova Rajana, Uhvati me ako možeš, Terminal, od trilera "Most špijuna" se mnogo očekuje! Pogledajte trejler.

Na repertoaru domaćih bioskopa "Most špijuna" naći će se od 26. novembra.