Slobodna zona  ponovo na TV-u! U susret ovogodišnjem izdanju, Slobodna zona će tokom oktobra na TV Studio B prikazati neke od najboljih filmova sa prošlogodišnjeg festivala.

Gledaoci će najpre u nedelju 6. oktobra imati priliku da vide dokumentarni film kontroverznog danskog novinara i  TV autora Madsa Brugera, Ambasador. Posle Crvene Kapele i izleta u Severnu Koreju, Mads Bruger se u ulozi počasnog konzula nalazi u srcu afričke diplomatije gde belci-biznismeni i diplomate, bogataši sa novcem sumnjivog porekla i korumpirani političari svih boja zajedno uživaju na račun naroda. Lažno se predstavljajući, Mads Bruger pokušava da i sam postane deo kluba odabranih.

Već sledeće nedelje očekuje nas film Rijaliti Matea Garonea, koji prati transformaciju Lučana, porodičnog čoveka iz predgrađa Napulja, čiji se život iz korena menja kada ga članovi njegove mnogobrojne porodice nagovore da ode na audiciju za najpoznatiji rijaliti šou u Italiji. Jedini problem je što u rijalitiju, stvarnost ne postoji.

Inspirisan svojim dokumentarnim filmom Pre nego što bombe padnu iz 1999. godine, reditelj Jun Haukeland se u filmu Ponovo zajedno (Reunion) deset godina posle bombardovanja vraća svojim junacima. Studenti, Srbi i Albanci sa Kosova, čiji su dijalog 1999. prekinule bombe, sreću se deset godina kasnije kao odrasli ljudi, pokušavajući da saznaju da li je posle svega što su preživeli dijalog među njima uopšte moguć. 

Serijal Slobodna zona na TV zatvoriće u nedelju 27. oktobra ljubavna drama Moje ime je Li  u kojoj slučajni susret kineske imigrantkinje Shun Li, konobarice, i Bepija, pesnika slovenskog porekla i stalne mušterije, u jednom italijanskom pabu prerasta u poetsko bekstvo od samoće. Njihovo prijateljstvo i ljubav uznemiriće članove kineske ali i lokalne zajednice u malom mestu.

Raspored emitovanja:
   

nedelja, 6.oktobar, 22.35
Ambasador
r. Mads Bruger
dokumentarni
Danska / 2011, 93’

nedelja, 13.oktobar, 22.35
Rijaliti
r.Mateo Garone
igrani
Francuska / 2012, 95’

nedelja, 20.oktobar, 22.35
Ponovo zajedno
r. Jun Haukeland
dokumentarni
Norveška / 2011, 72’

nedelja, 27.oktobar, 22.35
Moje ime je Li
r. Andre Segre
igrani
Italija, Francuska / 2011, 100’   
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime