Shark Week se vraća na kanal Discovery u ponedeljak, 24. avgusta, sa više programa o ajkulama nego ikad, u 28 godina dugoj istoriji. Discovery će predstaviti specijalnu nedelju sasvim novog Shark Week programa sa ukupno 19 sati Shark Week emisija u udarnim terminima.

Ključne emisije:

Ostrvo megaajkula
Ova emisija prati poznate stručnjake za ajkule: Džefa Kera, Endija Kasagrandea i Dikija Čivela dok putuju ka ostrvu Gvadalupe, pacifičko ostrvo vulkanskog porekla na zapadnoj obali Meksičkog poluostrva. More oko ovog ostrva je dom za neke od najvećih velikih belih ajkula na planeti. Ker, Kasagrande i Čivel koriste nove tehnologije i inovativne metode u potrazi za jednom od najvećih velikih belih ajkula ikada snimljenih.
U ponedeljak, 24. avgusta u 23:00 na Discovery kanalu

Velika bela ajkula – Povratak serijskog ubice
Emisija traži objašnjenje za serije napada velike bele ajkule koje se događaju na istoj lokaciji, istog meseca, svake dve godine. U pitanju je Surf Beach, Kalifornija, a poslednja dva napada 2010 i 2012 su rezultirala smrću. Ukoliko vremenska pravilnost bude ispoštovana, sledeći napad se očekuje u oktobru 2014. godine. Stručnjaci za ajkule, Ralf Kolier i Brendon MekMilian, traže odgovore na glavna pitanja u ovom slučaju: da li je ista ajkula odgovorna za sve napade, da li će biti još napada i zašto?
U sredu, 26. avgusta u 23:00 na Discovery kanalu

Kubanske ajkule

Emisija prati ekspediciju na Kubi koju čine američki i kubanski naučnici. Cilj ekspedicije je pokušaj da se odgovori na pitanje: da li velike ajkule i dalje postoje u ovim relativno neistraženim delovima sveta? Reditelj Ian Šajv i tim istraživača su se ranije ove godine zaputili u Havanu, u pokušaju da razotkriju misteriju koja okružuje čuvenu veliku ajkulu poznatiju pod imenom El Monstruo. U isto vreme, oni sprovode veliku ekspediciju na severnim i južnim obalama Kube, uključujući oblasti koje nisu ranije bile istražene. Šajv i njegov tim po prvi put obeležavaju ajkule na Kubi putem satelita, a susreću i retke vrste ajkula.
U četvrtak, 27. avgusta u 20:00 na Discovery kanalu

Čudesne ajkule 3
Ovo je treći nastavak omiljenog serijala, koji će biti prikazan u okviru nedelje SHARK WEEK. Ove godine, istraživač i naučnik Pol Klerkin se vraća u najdublje i najmračnije neistražene okeane, opremljen najnovijom tehnologijom. To mu omogućava da se približi, što je više moguće, nekim od najneverovatnijih i najneobičnijih ajkula na planeti koje su retko viđene na televiziji. Po prvi put, oko 6m dugačka ajkula sa ogromnim ustima je primećena putem satelita u blizini istočne obale Tajvana.
U petak, 28. avgusta u 23:00 na Discovery kanalu

Čudovišna Mako ajkula

Mako ajkule su najbrže ajkule na svetu. Žive i u toplim i u hladnim vodama, u dubinama okeana, ali i u plićacima. Ipak, malo se zna o velikim Mako ajkulama koje žive u Meksičkom zalivu. U serijalu Čudovišna Mako ajkula, SHARK WEEK istražuje ovu oblast, a naučnici snimaju Mako ajkulu kako bi otkrili misteriju njenog brzog, neposrednog i do sad neviđenog sveta. Kamerom je, za vreme ekspedicije, zabeležena i retka pojava kada Mako ajkula izranja iz vode.
U subotu, 29. avgusta u 23:00 na Discovery kanalu

Šetnja sa ajkulama

Šetnja sa ajkulama prati doktora Grega Skomala, biologa iz Masačusetsa, dok obeležava velike bele ajkule duž obale Kejp Koda, nastojeći da utvrdi njihove obrasce kretanja nakon što napuste obale Masačusetsa. Kako obrasci ukazuju njihovo usmerenje ka jugu Amerike, doktor Skomal pokušava da utvrdi zašto su obale Floride najprivlačnije mesto za velike bele ajkule u Atlantiku.
U nedelju, 30. avgusta u 23:00 na Discovery kanalu

Ovogodišnji SHARK WEEK program će uključiti Ženke ajkula, serijal koji traži najveću ženku velike bele ajkule ikada obeleženu.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime