Severna Koreja reagovala je na seriju Squid Game iz Južne Koreje. Severnokorejski propagandni sajt objavio je iscrpni članak o planetarno popularnoj seriji Squid Game, u kome se navodi da serija tačno oslikava “zversko” kapitalistčko društvo juga, koje korupciju i nemoralne trikove koristi svakog dana.

Sajt kojim upravlja rukovodstvo Severne Koreje iznenadio je svet uputivši pohvale seriji Squid Game uz obavetnu kritiku južnog suseda.

Kako se navodi u članku, Squid Game odražava realnost kapitalističkog društva, kao i nejednakost u kojoj se ljudi tretiraju kao šahovske figure.

Squid Game je premijerno prikazan na Netfliksu 17. septembra i skočio na sam vrh striming platforme, prikupivši više od 111 miliona pregleda u prvom mesecu. Drama donosi priču o 456 Južnokorejaca, koji se odlučuju za igranje smrtonosnih izazova po uzoru na dečije igre u pokušaju da osvoje nagradu od 38 miliona dolara.

„Squid Game tera ljude da shvate tužnu stvarnost koja vlada u Južnoj Koreji. Ljudskost je izbrisana, a stanovnici su dovedeni u situaciju ekstremne konkurencije, u kojoj moraju da pobede ako žele na prežive“, piše u tekstu na severnokorejskom sajtu „Arirang Meari“, dok je autor članka ostao anoniman. izvor: nova

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime