Nova serija „Straža“ (The Watch), inspirisana likovima iz romana Terija Pračeta, imaće premijeru 19. novembra na HBO GO-u, kada u ponudu stiže svih osam epizoda.

„Straža“ prati članove Gradske straže, raznoliku grupu neprilagođenih, koji su i sami iznenađeni kad skupe hrabrost da spasu svet. U ovoj komičnoj i uzbudljivoj seriji, trolovi, čarobnjaci i drugi diskutabilni heroji se bore protiv zle zavere oživljavanja velikog zmaja, koja će dovesti do potpunog uništenja. Od glavnog scenariste i izvršnog producenta Sajmona Alena, ova moderna i sveobuhvatna serija inspirisana je likovima iz čuvene serije romana „Disksvet“ Terija Pračeta, uključujući komandanta Gradske straže, Sema Vajmsa, poslednju plemkinju, ledi Sibil Remkin, naivnog ali odvažnog Kerota, misterioznu Anguu i briljantnu forenzičarku Čiri, kao i Stražin upečatljiv lik Smrti.

https://youtu.be/Px-ljMM_EeM

U seriji glume Ana Čanselor, Džejms Flit, Ingrid Oliver, Rut Madelej, Hakim Kaj Kazim, Bjanka Simon Meni i Pol Kej. Glasove daju Ralf Ineson, Vendel Pirs i Met Beri. Režiju potpisuju Kreg Viveros, Brajan Keli i Ema Salivan. Glavni autor serije je Sajmon Alen, a pridruženi su Džoj Vilkinson, Ketrin Tregena, Amru Al Kadi i Ed Hime. Izvršni producenti su Hilari Salmon, Ben Donald i Ričard Stoks za BBC Studios, Rob Vilkins za Narrative, Sajmon Alen i Kreg Viveros. Johan Nobel je producent, a Sajmon Rodžers dizajner produkcije.