Nova češka špijunska drama iz HBO Europe produkcije, „Spavači“ (The Sleepers), odvija se tokom raspada Sovjetskog Saveza, veče pre Plišane revolucije u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Sve epizode doći će u HBO GO ponudu 17. novembra, na 30. godišnjicu Plišane revolucije, a prve dve epizode će istog dana biti prikazane na HBO 3 kanalu u 21.00.

Godina je 1989. Mari je profesionalna violinistkinja koja je, zajedno sa svojim mužem disidentom, Viktorom, pobegla iz totalitarne Češke u Englesku pre dvanaest godina. Ali sada se osećaju promene u vazduhu. Mari želi da iskoristi te promene i vidi svoju porodicu nakon mnogo godina. Međutim, ubrzo nakon što se vrate u Prag, postaje jasno da je to bila fatalna greška. Viktor nestane pod dramatičnim okolnostima. Da li je još uvek živ? Mari po svaku cenu mora da sazna šta mu se dogodilo. Ali, šta ako nije spremna za istinu? Ispostavlja se da ona nije jedina koja traži Viktora. Tajne službe nekoliko različitih država takođe pokušavaju da ga pronađu. A vreme ističe, jer je pad gvozdene zavese sve bliži…

Šestodelnu seriju režirao je međunarodno priznati reditelj Ivan Zakarijas („Pustinja“), a u glavnim ulogama su Tatjana Pauhofova („Ognjeni grm“), Martin Hofman, Martin Mišicka, Jan Vlasak i David Nikl. Scenario potpisuje Ondrej Gabrijel, a kao konsultanti su bili angažovani H. K. Melton, svetski poznati stručnjak za špijunsku tehnologiju, i Danijel Povolnji, ekspert za uređaje koje je koristila čehoslovačka tajna služba. Producenti za HBO Europe su Tereza Polačova i Stiv Metjuz.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime