Dokumentarna serija „Preživljavanje na moru“ koja istražuje šta se dešava kada se stranci iz svih sfera života udruže da žive i rade na moru, biće premijerno emitovana na Discovery kanalu od 17. septembra u 21h.

Svojevrstan društveni eksperiment od devet epizoda inspirisan je studijom ponašanja meksičkog antropologa Santjaga Henovesa iz 1973. koja je posmatrala da li ljudi iz različitih kultura i porekla mogu da ostave po strani svoje razlike i rade zajedno tokom 101-dnevnog putovanja na Akaliju. Sada, pedeset godina kasnije, Discovery kanal obnavlja svoj revolucionarni rad sa novim plovilom i novim obrtom u prvobitnoj misiji. Domaćin je član Zelenih beretki vojske Sjedinjenih Američkih Država, NFL fudbaler i glumac Nejt Bojer.

Snimljena u blizini Panamskih bisernih ostrva, serija „Preživljavanje na moru“ prati devet različitih takmičara koji su otplovili na Akali II i 21 dan testiraju da li će lični interesi sabotirati šansu tima da zajedno osvoje bogatstvo. Ulozi su veliki. Sa svakom uspešnom misijom, tim zarađuje novac koji odlazi u zajednički fond koji će učesnici podeliti na ravne časti kada dođu do kraja. Svake nedelje, učesnici imaju zadatak da završe fizičke i intelektualne izazove osmišljene da poremete i podele grupu. Na kraju svake epizode, posada Akali II ima mogućnost da nastavi kao grupa ili da zameni jednog od svojih novim učesnikom.