Ako su vam malo presušile serije, a ide leto imamo ideju. AMC ima novu seriju “Preacher” koja počinje sa emitovanjem u ponedeljak, 30. maja u 03:00 i reprizom u udarnom terminu u 22:00 istog dana.

A mi smo već, preko veze, pogledali 4 epizode i evo utisaka.

Za početak trebalo bi da znate da je zasnovana na franšizi popularnog istoimenog stripa Gartha Ennisa i Steva Dillona iz 90-ih, a rađena je u u koprodukciji AMC Studios i Sony Pictures Television. Sezonu od deset epizoda radili su producenti Seth Rogen i Evan Goldberg (This Is the End, Superbad, Neighbors) i izvršni producent i organizator Sam Catlin (Breaking Bad). Dakle imena obećavaju!

A sada zamislite seriju koja donosi mešavinu atmosfere američkog juga iz True Detective, bizarne vampirske komedije Od sumraka do svitanja i superherojskih moći iz lude britanske serije Misfits. E pa to vam je otprilike Preacher!

Priča prati Jessena Custera, propovednika iz Zapadnog Teksasa koji je izgubio veru.

Ali onda dobija neobične moći. I prijatelja vampira. Uz sve se udružuje sa bivšom devojkom Tulip i irskom skitnicom po imenu Cassidy. Da bi njih troje završili u ludom svetu koji nastanjuju likovi iz raja, pakla i čistilišta, a tokom svog puta susrešće se sa osvetnicima, demonima i anđelima.

Glavnu ulogu tumači Dominic Cooper koji je kao stvoren za posrnulog sveštenika. A ima i vampirske korene iz filmova Dracula Untold i Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Ništa manje dobar je Joseph Gilgun, koga smo odmah prepoznali iz serije Misfits. Što uopšte nije slučajan izbor.

Na kraju tu je i slatka i pomalo blesava Ruth Negga kao opaka antiherojka.

Pošto znamo da ste ostali bez serija za gledanje, vreme je za nove ideje. A Preacher zaslužuje da mu date priliku.

Serija će početi odmah nakon finala prve polovine 2. sezone “Fear the Walking Dead”, 23. maja. Nove epizode serije “Preacher“ uslediće u ponedeljak, 6. juna u 03.00h i 22:00h, regularnim terminima u kojima AMC emituje svoje serije, istovremeno sa američkom premijerom.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime