Veoma iščekivana šestodelna mini serija „Kvaka 22“ (Catch-22) dolazi na HBO GO 18. maja, kada će prve dve epizode postati dostupne. Serija će takođe imati premijeru na HBO 3 kanalu, 30. juna u 21.50h.

Zasnovana na originalnom istoimenom romanu Džozefa Helera, serija je u izvršnoj produkciji dobitnika Oskara i Zlatnog globusa Džordža Klunija („U vazduhu“, „Martovske ide“), koji takođe tumači jednu od glavnih uloga. Pored Klunija, u seriji glume i Kristofer Abot („Devojke“), oskarovac Grant Heslov („Argo“), dobitnik Emija Kajl Čendler („Vuk sa Vol Strita“), dobitnik Zlatnog globusa Hju Lori („Noćni menadžer“, „Doktor Haus“) i oskarovac Đankarlo Đianini („Zrno utehe“, „Kazino rojal“).

„Kvaka 22“ prati avanture američke vazduhoplovne divizije u Italiji tokom Drugog svetskog rata. Josarijan (Kristofer Abot) je pilot bombardera, koji je panično opsednut time da svaki put kad odleti u misiju uspe da se „spusti živ na zemlju“. Međutim, njegov pravi problem nije neprijatelj, već njegova vojska na čelu sa pukovnikom Ketkartom (Kajl Čendler) koji stalno povećava broj misija koje mora da obavi pre nego što završi službu. Ipak, ako Josarijan pokuša da izbegne neki vojni zadatak, prekršiće Kvaku 22, urnebesno i surovo birokratsko pravilo koje podrazumeva da briga za sopstvenu bezbednost usled realne opasnosti iziskuje mentalnu razboritost; čovek se može smatrati ludim samo ako svojevoljno učestvuje u borbenim misijama, ali je zahtev za povlačenje sa dužnosti dokaz zdrave pameti, pa ga samim tim onemogućava da bude oslobođen dužnosti.

Izvršni producenti serije su Džordž Kluni i Grant Heslov za Smokehouse Pictures, uz Ričarda Brauna i Stiva Golina za Anonymous Content. Luk Dejvis i Dejvid Mišod su takođe među izvršnim producentima, a ujedno potpisuju i scenario. Ovu šestodelnu limitiranu seriju donose Paramount Television i Anonymous Content, a za režiju su bili zaduženi Džordž Kluni, Grant Heslov i Elen Kuras, koja je istovremeno i producentkinja. Svako od njih režirao je po dve epizode.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime