Serija Kuća zmaja odnosno nastavak Igre prestola stiže 2022 godine. Odnosno ne baš nastavak, pošto je u pitanju prequel, što znači da će se radnja dešavati pre dešavanja opisanih u Game o thrones.

HBO je sada potvrdio da stiže serija čiji je naziv za sada House of the Dragon ili Kuća zmaja. Zna se i datum početka prikazivanja. Ili bar godina i to 2022. Za sada je u planu da serija ima deset epizoda. Nije jasno da li će u pitanju biti mini serija od jedne sezone, ili će tih 10 epizoda biti samo početak.

Serija Kuća zmaja

Serija House of the Dragon će se baviti porodicom Targaryen i događajima koji su se desili 300 godina pre Igre prestola.

Autor serijala George R.R. Martin radi sa HBO ne novoj seriji a materijal koji se koristi za scenario je iz njegove knjige Vatra i krv. Moguće je da će čak lično napisati scenario za nekoliko epizoda, baš kao što je to bio slučaj i sa Igrom prestola.

Inače, ovo je druga serija koja predstavlja nastavak Igre prestola. Prvobitno je bila najavljena druga serija The Long Night, ali je HBO odustao od ove priče. Radnja serije je trebalo da se dešava čak 8.000 godina pre Igre prestola.

“Pilot epizode ponekad ne uspeju. To se desilo sa prvom prequel serijom. Nema neke posebne stvari koju bih izdvojio zbog koje smo odustali od te priče”, rekao je Casey Bloys iz HBO.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime