Serija Griselda je tek izašla i već je prva u Srbiji po gledanosti na Netflixu.

U pitanju je priča zasnovana na životu šefice narko kartela Griselde Blanco. Serija je dostupna na Netflixu od 25. januara i već je prva širom sveta, pa i kod nas.

Zanimljivo je da su fanovi dosta zadovoljno pa serija ima 88% pozitivnih ocena na Rotten Tomatoes i ocenu 7.8 na Imdb. Za Netflix su ovo odlični rezultati a to i nije čudno zato što iza serije stoji ista ekipa koja je pravila serijal Narcos.

Serija Griselda ima šest epizoda i prati šeficu narko kartela iz Kolumbije tokom sedamdesetih i osamdesetih. Glavna akterka je rođena u Kolumbiji a sa tri godine se seli u Medellin, ozloglašeni kraj poznat po narko kartelica i prodaji droge. E pa, mlada Griselda, zbog svog jedinstvenog karaktera i snažne ličnosti penje na lestvici kriminala u svetu muškaraca. Bila je poznata i kao crna udovica i kokainska kuma.

Bila je toliko uspešna da je sarađivala sa Pablom Eskobarom. Na kraju je emigrirala ilegalno u SAD gde je optužena za prodaju droge. Pobegla je nazad u Kolumbiju gde je uhapšena 1985. godine i osuđena na 15 godina zatvora. Zbog lošeg zdravlja puštena je 2004. godine i deportirana u Medellín. Ubijena je 2012. dok je izlazila iz mesare.

Glavnu ulogu u seriji igra Sofia Vergara a tu su i Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez i Juliana Aidén Martinez…. Seriju režira Andrés Baiz.