Serija Gospođa Amerika imaće premijeru 15. aprila na HBO GO-u. Premijera na HBO kanalu biće 1. maja u 21.00h, dok će nove epizode biti prikazivane petkom u istom terminu. Nova serija sa oskarovkom Kejt Blanšet u glavnoj ulozi je istinita priča o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima i antikampanji koju je predvodila Filis Šlafli, lepotica koja je postala konzervativna aktivistkinja, a koju u seriji glumi Kejt Blanšet. Iz perspektive žena iz tog doba – kako Šlaflijeve, tako i feminiskinja Glorije Stajnem, Beti Fridan, Širli Čizom, Bele Abzug i Džil Rakelshaus – serija istražuje kako je jedan od najžešćih okršaja u kulturološkim ratovima sedamdesetih godina 20. veka iznedrio Moralnu većinu i zauvek promenio političku scenu.

Uz dvostruku dobitnicu Oskara i dobitnicu Zlatnog globusa Kejt Blanšet, gledaćemo i mnoge druge nagrađivane glumice kao što je Rouz Bern u ulozi Glorije Stajnem, Margo Martindejl kao Bela Abzug, Uzo Aduba kao Širli Čizom, Elizabet Benks kao Džil Rakelshaus i Trejsi Ulman kao Beti Fridan. U seriji se takođe pojavljuju Sara Polson, Džon Slateri, Džin Triplhorn, Ari Grejnor, Melani Linski i Kajli Karter.

Izvršni producenti su Davi Voler, Stejsi Šer, Koko Francini, Kejt Blanšet, kao i Ana Boden i Rajan Flek koji su ujedno i reditelji četiri od devet epizoda.

Ispravka: Zbog trenutne situacije u svetu došlo je do odlaganja premijere nove serije “Gospođa Amerika”, tako da je novi datum premijere na HBO GO-u subota, 18. april.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime