Serija Gospodar Prstenova se definitivno snima i to brže nego što možete da pretpostavite. Krajem prošle godine Amazon je uspeo da bukvalno ugrabi prava za snimanje serije ispred Netflixa i HBO kako bi prilagodili Tolikonovo delo i snimili seriju.

A sada se zna još detalja. Recimo da će Lord of the Rings biti ubedljivo najskuplja serija ikad snimljena. Da, skuplja čak i od Igre prestola. A to je zaista mnogo para za produkciju. Takođe, potvrđeno je snimanje pet sezona.

Tako da produkcija već radi punom parom u saradnji sa Tolkinovom fondacijom, izdavačem HarperCollins i New Line Cinema, odnosno studijom koji je potpisao Oskarom nagrađenu filmsku trilogiju.

Tračevi kažu da se radnja neće baviti pričom koju već znamo, već će biti inspirisana brojnim beleškama i kratkim pričama koje je Tolkin zapisao.

Navodno će prva sezona pratiti mladog Aragorna, odnosno da će se radnja dešava godinama pre priče u filmovima. Za druge četiri sezone ne zna se još uvek ništa.

Čini se da će se i mnogi provereni glumci iz trilogije pojaviti i u seriji Gospodar Prstenova.

Recimo Sir Ian McKellan, koji će po svemu sudeći igrati Gandalfa.

“Kako to mislite drugi Gandalf? Nisam ništa rekao zato što me niko nije pitao. Da li vi to kažete da će neko drugi igrati Gandalfa? On je preko 7.000 godina star tako da ja definitivno nisam prestar”, rekao je čuveni glumac u jednom radio programu.

Inače, po ugovoru bi prva sezona trebalo da se pojavi u naredne dve godine, što uopšte nije previše vremena. Ah da, priča se da je budžet za snimanje preko milijarde dolara.

Biće to zanimljivo…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime