Nova HBO Europe serija iz Švedske, „Bertaun“ (Beartown), imaće premijeru 18. oktobra u 21.00h na HBO 3 kanalu, a istog dana prve dve epizode dolaze u HBO GO ponudu.

Serija je zasnovana na bestseleru Fredrika Bakmana, a radnja se odvija u gradu Bertaunu, koji polako nestaje među drvećem koje ga okružuje. Lokalni heroj i bivša hokejaška zvezda, Peter, vraća se kući u Bertaun da oformi juniorski tim i spasi budućnost grada. Veliki je teret za momke iz tima da nose nadu čitavog grada na svojim ramenima. Kada mladu zvezdu iz tima optuže za gnusni čin, svi stanovnici su pogođeni, a u gradu izbije pravi haos. „Bertaun“ istražuje nadu koja zbližava jednu malu zajednicu, tajne koje je razdiru, hrabrost pojedinca da se suprotstavi grupi i posledice koje sa sobom nosi vaspitanje dece.

Glavne uloge u ovoj petodelnoj drami igraju Ulf Stenberg, Alijet Ophajm, Tobijas Zilijakus, Mirijam Ingrid i Oliver Dufaker. Režiju potpisuje nagrađivani reditelj Piter Gronlund, a scenario Anders Vajdman, Antonia Pik i Lin Gotfridsen. Producenti su Boni Skug Fini i Matijas Aren, a izvršni producenti za HBO Europe su Hane Palmkvist, Stiv Metjuz i Entoni Rut. Poznati švedski pisac Fredrik Bakman (Čovek po imenu Uve), na čijem romanu je serija zasnovana, takođe je među izvršnim producentima.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime