Filmska revija BLOCKBUSTER održaće se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od 17. do 21. septembra donoseći zanimljiva filmska ostvarenja. Od mistične avanture “Lavirint – Nemoguće bekstvo” studija 20th Century Fox do francuskih i italijanskih hitova.
Zasnovan na istoimenom bestseleru Džejmsa Dašnera, film “Lavirint – Nemoguće bekstvo” (The Maze Runner) biće premijerno prikazan u okviru BLOCKBUSTER revije 17. septembra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center (20h). Program na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu dan kasnije otvara istorijska avantura “Templar: Krv za krv“ (Ironclad 2: Battle For Blood). Narednih večeri na Kalemegdanu biće prikazano još pet filmova koje će publika moći da pogleda u bioskopu pod vedrim nebom. U slučaju kiše projekcije filmova predviđene za prikazivanje na terenima KK Crvene zvezde biće održane u Dvorani Doma sindikata.
 
Program revije u Novom Sadu odvijaće se u bioskopu Arena Cineplex, dok će Nišlije ponuđene filmove moći premijerno da pogledaju u bioskopu Vilin Grad.

Karte za letnju reviju filmskih hitova Blockbuster na Kalemegdanu mogu da se kupe preko eventim prodajne mreže, dok na blagajnama bioskopa “Arena Cineplex” (Novi Sad) i “Vilin Grad” (Niš) posetioci mogu da dođu do svojih ulaznica.
 
Priča mistične avanture “Lavirint – Nemoguće bekstvo” (The Maze Runner) smeštena je u mračnu, postapokaliptičnu budućnost. Mladi Dilan O’Brajen igra Tomasa, momka koji se budi u liftu i ne seća se svog imena. Ubrzo potom, upoznaje mladiće koji već dve godine preživljavaju na Ledini, pokušavajući da pobegnu iz misterioznog Lavirinta koji okružuje njihov životni prostor.

Ostvarenje “Templar: Krv za krv” (Ironclad 2: Battle for Blood) Džonatana Ingliša, koji je scenario radio sa Stivenom Mekdulom, biće prikazano 18. septembra na terenima KK Crvena Zvezda u terminima od 20 i 22 sata. Mišel Ferli (Igra prestola), Roksen Meki i Rouzi Dej igraju u ovom nastavku filma “Templar” iz 2011. godine, a deo spektakularnih scena koje će publika videti sniman je u Beogradu i Kraljevu. Jednu od zapaženijih uloga ostvario je i naš Predrag Bjelac (Hari Poter i Vatreni pehar, Letopisi Narnije). Radnja filma prati plaćenike koji su okupljeni oko mladog plemića, u pokušaju da odbrane njegov posed i spasu porodicu od klana keltskih pljačkaša, zaslepljenih osvetom i žednih krvi. Jedan od plaćenika koji je preživeo opsadu dvorca Ročester ima grižu savesti zbog strašnih zločina koji su se tad desili.
 
Džon Litgou i Alfred Molina uz Marisu Tomei nikog neće ostaviti ravnodušnim u drami “Ljubav je čudna stvar” (Love is Strange) Ajre Saksa, koja je premijeru imala na ovogodišnjem Sandensu. U filmu Ben i Džordž odlučuju da nakon 39 godina provedenih zajedno, iskoriste mogućnost da se venčaju zahvaljujući novom zakonu o gej brakovima. Međutim, po povratku sa medenog meseca, Ben dobija otkaz sa pozicije horskog dirigenta u katoličkoj školi i par shvata da više ne može da plaća kiriju za stan. Da li njihova ljubav može da opstane kad počnu da žive odvojeno zbog loše finansijske situacije, saznajte 19. septembra na Kalemegdanu od 20 časova.
 
Sledećeg dana u istom terminu na Kalemegdanu će biti prikazana zabavna akciona komedija pod nazivom “Hajde da budemo panduri” (Let’s be Cops) Luka Grinfilda. Dva najbolja prijatelja odlučuju da se kostimiraju u policajce na maskenbal žurci koja je organizovana u njihovom komšiluku. Odjednom postaju senzacija! Shvataju da im te uloge savršeno odgovaraju. Nastavljaju da vode živote kostimirani u policajce. Međutim, kada ovi novopečeni “heroji” shvate da takav život nije nimalo lak i kad ih okruže kriminalci, gangsteri i korumpirani detektivi, odlučuju da ostave lažne policijske značke po strani. Glavne uloge igraju Džejk Džonsons i Dejmon Vajans mlađi.
 
Francuska hit komedija “Šta smo bogu zgrešili” (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?) nasmejaće vas 21. septembra na Kalemegdanu već od 20 časova. Režiju filma potpisuje Filip de Šoveron, koji je na scenariju radio sa Gijom Lorenom. Francuski autori odlučili su da ispričaju priču o porodici Kloda i Mari, koji imaju četiri prelepe ćerke. Tri naslednice su imale multikulturna venčanja koja roditelji nisu baš divno prihvatili. Kada najmlađa ćerka, Laura, odluči da se uda za Čarlsa, to ih potpuno obori s nogu. Napokon su dočekali jedno tradicionalno venčanje! Međutim, onog trenutka kad mezimica saopšti da je njen buduči muž poreklom iz Afrike, stvari se komplikuju. Kako izgleda kad se roditelji nađu usred rasnog, nacionalnog i verskog sukoba, saznajte uz Kristijana Klavijea, Šantal Lobi i Arija Abitena koji tumače glavne uloge.
 
Zatvaranje revije BLOCKBUSTER povereno je italijanskoj drami “Ljudski kapital” (Il capital umano) reditelja i scenariste Paola Virzija. Smeštena na jezeru Komo u Italiji, radnja filma počinje uoči Badnje večeri, kada mladog biciklistu udara džip na ulici. Šta se dogodilo te noći? Kako će saobraćajna nesreća da promeni život bogate porodice Bernači i porodice Roveli koja se nalazi na ivici bankrota? Neverovatna priča u kojoj su isprepletane ljubav i ambicija, otkriva kakve su posledice kad se pogrešno vrednuje ljudski život. Film u kojem glavne uloge igraju Fabricio Bentivoljo, Matilde Đioli i Valerija Bruni Tadeski, prikazuje se 21. septembra na Kalemegdanu, sa početkom u 22h.