Na početku napetog špijunskog trilera Anna, neodoljiva Anna Poliatova izbavljena je iz sveta sumornih ruskih ulica i pretvara se u jednu od pariških vodećih manekenki. Međutim, nalik babuškama koje je pre prodavala, ono što prvo vidite nije ono što dobijete u ovoj napetoj priči. Jer tajanstvena i smrtonosna Anna nosi bezbroj maski, ima bezbroj načina da se pretvori u drugu osobu kao i bezbroj načina da preživi . Dok se dokazuje kao brutalni igrač u okrutnom svetu hladnoratovskih špijuna, Anna lukavo stvara vlastitu igru unutar igre koju niko ne očekuje.

Baš kao i neverovatni film La Femme Nikita Luka Besona , reditelja i scenariste i ovog trilera, Anna je priča o žilavoj plaćenoj ubici koju koriste kao pijuna, ali zatim prekrši sva pravila kako bi kontrolisala vlastitu sudbinu. Film se odvija na više epskoj i globalnoj lestvici i smešta Annu bukvalno usred ledeno-vrućeg središta tenzija između dve svetske supersile . Dok se Anna kreće između života na ulici i glamuroznih modnih pista, između KGB-a i CIA-e, te koleba između dva ljubavnika na suprotnim stranama, između odanosti prema svojim mentorima i predanosti svojim snovima, pokreće je iznad svega da bude zaista slobodna.

Glavnu ulogu preuzela je Saša Luss, u kojoj je Besson prepoznao Anninu nevinost i ranjivost, ali i neverovatno čeličnu snagu volje. Lus se tek nedavno upustila u glumačke vode, ali je dala sve od sebe kako bi odglumila Annu koja je ujedno zavodljiva i opasna poput klasičnih femmes fatales, ali je i savremena žena koja odbija pripadati ikome osim samoj sebi.

Zanosna dvadesetšestogodišnja ruska manekenka, koja je bila lice Chanela, Diora i Lagerfelda, počela je da glumi s malom ulogom u Besonovom Valerian and the City of a Thousand Planets. Ali Anna predstavlja izazov i priliku njenog života koje se sa žarom uhvatila. Trebalo joj je godinu dana intenzivnih priprema kako bi bila spremna za zahtevne akcione scene i psihu žene koja će se pokazati sposobnom i na neverovatno razaranje, kao i na prefinjenu sofisticiranost.

Film Anna u bioskope dolazi ovog četvrtka.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime