Šerlok Holms je u nedelju trebalo da reši “Poslednji problem” u velikom finalu popularne serije u kojoj čuvenog detektiva igra Benedikt Kamberbač. Ipak, neko je jubiteljima želeo da pokvari uživanje i iznenađenje, jer je ruska verzija ove epizode procurela na internet dan pre emitovanja.

Producenti kuće BBC, koja stoji iza novog “Šerloka”, pokrenuli su hitnu istragu kako bi se otkrilo ko je tačno prekršio stroge bezbednosne protokole, a Britanci sumnjaju da je u sve umešana i “država Rusija”.

“Telegraf” navodi izjave analitičara koji smatraju da su ruski zvaničnici namerno “pokvarili” poslednju epizodu kultne serije i pustili je ranije na internet, zbog toga što je “Kremlj ljut zbog ekspanzije programa BBC na ruskom jeziku”, ali i zbog nedavnog gašenja bankovnih računa mreže “Raša tudej” na Ostrvu.

Ruski zvaničnici su tada rekli da taj potez “smrdi na BBC”, a zatim im je portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila da “im želi sreću”.

“Biće im potrebna, jer iskopavanje stvari može da bude nepredvidiv posao”, navela je funkcionerka koja nema skrupula u svojim objavama na društvenim mrežama. izvor: b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime